Leer uw gebouw beter kennen

U kunt uw woning verduurzamen. Maar voordat u begint is het handig om eerst te checken wat het energielabel is van het complex is waar u woont. En we raden u aan om de energiescan te doen op de site van VvE-belang. Zo krijgt u een indruk van de punten waar in uw complex winst is te boeken.

Voor een rapport op maat kunnen VvE’s tot 10 woningen terecht bij de VvE Energiecoach van het CNME. Een energiecoach komt bij u thuis. Met hem of haar bespreekt u uw behoeftes en die van uw mede-eigenaren, uw appartementencomplex (met eventueel de bouwtekeningen erbij) en de laatste energie(jaar)nota van uw woning en die van de VvE. Op basis van dit bezoek maakt hij of zij een adviesrapport op maat. In dat rapport staat een heleboel: van slimme tips tot grotere investeringen als vloer- of dakisolatie of zonnepanelen. Dit rapport geeft u handvatten om uw verduurzamingsproject vorm te geven.

Voor VvE’s vanaf 10 woningen verwijzen wij naar ons VvE Bouwloket voor energieadvies op maat. Voor deze VvE’s is het mogelijk subsidie aan te vragen voor een maatwerkadvies: subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

Tot slot is het handig om te weten of uw VvE voldoende georganiseerd is om een project te starten. Lees u goed in via Info over VvE’s.