Afvalwater lozen op riolering, vergunning

Bedrijven die afvalwater willen lozen op de gemeentelijke riolering moeten in een aantal gevallen een omgevingsvergunning aanvragen. De gemeente vraagt hierbij advies aan het waterschap.

Afvalwater indirect lozen

U kunt afvalwater op verschillende manieren laten afvoeren. Als u loost op het riool is dit een indirecte lozing. Dit valt onder Wet milieubeheer.

Afvalwater direct lozen

Als uw bedrijf of woning rechtstreeks in het oppervlaktewater of de bodem loost is dit een directe lozing. Dit valt onder de Waterwet.

• Voorwaarden

De eisen die aan de lozing zijn gesteld, verschillen per type bedrijf of inrichting.

• Termijn

De gemeente neemt binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.

• Bezwaar en beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

• Meer informatie

• Wetgeving