Privacybescherming

De gemeente Maastricht verwerkt veel persoonsgegevens. Deze gegevens hebben wij nodig voor het uitvoeren van onze wettelijke verplichtingen, het behandelen van uw verzoeken en vragen en het handhaven van de openbare orde. Wij verwerken uw persoonsgegevens alleen als dat nodig is. We gaan hier zorgvuldig mee om en doen dat in overeenstemming met de wet- en regelgeving.

Wat zijn persoonsgegevens?

Bij persoonsgegevens gaat het om alle informatie over een persoon, bijvoorbeeld een naam of adres. Ook gegevens die indirect iets over iemand zeggen, zijn persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vindt u meer informatie over persoonsgegevens.

Uw rechten

De AVG geeft u een aantal rechten. Zo heeft u het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren en bezwaar te maken tegen de verwerking ervan. Meer informatie over uw rechten.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Door ontwikkelingen in het privacyrecht en in de techniek was de Wet bescherming persoonsgegevens aan vervanging toe. Er is voor gekozen om een Europese Privacyverordening op te stellen: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wetgeving geldt voor alle landen van de EU. De wet is vanaf 25 mei 2018 van toepassing. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vindt u meer informatie over de AVG. 

Privacyverklaring

In de privacyverklaring staat hoe de gemeente Maastricht omgaat met de persoonsgegevens van haar inwoners en bezoekers. 

Download de privacyverklaring

Meer over gegevensverwerking

  • Functionaris Gegevensbescherming

    Binnen de gemeente Maastricht is mevrouw Vivian Tillmann aangesteld als Functionaris Gegevensbescherming. Zij is de onafhankelijke toezichthouder op het privacybeleid van de gemeente. Zij is te bereiken via functionaris.gegevensbescherming [at] maastricht.nl of telefonisch via: 14-043 of vanuit het buitenland +31 43 350 40 40.

  • Register van verwerking

    Het college van Burgemeester en Wethouders is verantwoordelijk voor de verwerkingen van persoonsgegevens binnen de gemeente Maastricht. In sommige gevallen is de Burgemeester dat. Om inzicht te geven in het gebruik van persoonsgegevens houden wij een register van verwerkingen bij. Hierin staat onder andere voor welk doel we welke gegevens gebruiken. Wij doen ons uiterste best om dit register actueel en volledig te houden. Daarom zullen wij dit register regelmatig actualiseren. Download het verwerkingsregister.

  • Privacystatement en cookieverklaring

    Als u gebruik maakt van deze website van de gemeente Maastricht dan is het mogelijk dat er persoonsgegevens over u worden verwerkt. Dit gebeurt alleen als u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze gegevens aan ons verstrekt.

    Persoonsgegevens en doel van de verwerking

    Maakt u gebruik van onze diensten, dan worden de gegevens die u ons verstrekt alleen gebruikt voor het behandelen van uw aanvraag. Meld u zich aan voor de gemeentelijke nieuwsbrief, dan slaan wij uw e-mailadres op. Dit adres gebruiken wij alleen voor het versturen van de gemeentelijke nieuwsbrief.

    Rechtmatige grondslag

    Wij verwerken uw persoonsgegevens uitsluitend wanneer we hiervoor een wettelijke grondslag hebben. De wettelijke grondslagen zijn: toestemming, overeenkomst, wettelijke verplichting, vitaal belang en publiekrechtelijke taak.

    Beveiliging

    De gemeente Maastricht neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, en andere ongewenste handelingen met persoonsgegevens tegen te gaan. Deze maatregelen zijn, conform de geldende gemeentelijke beveiligingsnormen zoals vastgelegd in de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten, opgenomen in ons informatiebeveiligingsbeleid.

    Delen met derden

    De gemeente Maastricht verstrekt uw gegevens, die via deze site worden verwerkt, alleen aan derden als dit nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting of voor de uitvoering van een met u afgesloten overeenkomst.

    Cookies

    Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt de website van gemeente Maastricht gebruik van cookies. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die wij op uw computer, tablet of mobiele telefoon plaatsen als u onze website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over uw websitebezoek bijgehouden. Cookies worden gebruikt voor functionaliteiten op de website en voor meer gebruiksgemak voor u als bezoeker.

    Wij plaatsen een analytische cookie van Google Analytics. Met de informatie hieruit stemmen we de website beter af op de behoefte van bezoekers. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

    Er is een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google. Uw gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. Het laatste octet van uw IP-adres is gemaskeerd. Er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met Google Analytics.

    U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van de browser verwijderen. Via deze link kunt u zich afmelden voor cookies van Google op deze website.

    Op deze website zijn links naar andere websites te vinden. Ook kunt u via onze site naar sociale media zoals Facebook en Youtube. De gemeente draagt geen verantwoording voor hoe andere sites dan de onze omgaan met cookies en uw privacy. Wij raden u aan het privacystatement en cookieverklaring van de betreffende websites te lezen.