Bezoek uit het buitenland

Komt er iemand uit het buitenland bij u logeren? En heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan heeft uw gast misschien een (bewijs van) particuliere logiesverstrekking en/of garantstelling nodig. Op dit formulier moet uw gelegaliseerde handtekening staan. De gemeente zorgt voor de legalisatie van deze handtekening.

Garantstelling en particuliere logiesverstrekking aanvragen

 1. Vul het formulier Bewijs van garantstelling van de Immigratie- en Naturalisatiedienst in, maar onderteken het formulier het nog niet.
 2. Voor elke persoon vult u een apart formulier in.
 3. Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Kom dan samen naar het GemeenteLoket om het formulier te ondertekenen. Maak daarvoor eerst een afspraak. 
 4. Meenemen naar de afspraak:
  * beiden uw geldige identiteitsbewijs
  * het ingevulde aanvraagformulier waar u nog geen handtekening onder heeft gezet
  Let op: de garantstelling of logiesverstrekking moet tijdens de afspraak ondertekend worden.
 5. Stuur het ondertekende formulier naar de bezoeker die het visum moet aanvragen. Deze kan dan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat in eigen land een visum aanvragen. 

De ondertekening van de garantstelling is klaar terwijl u wacht. De garantstelling geldt voor een verblijf van maximaal 3 maanden in Nederland. 

  • Garantstelling € 9,10 (tarief 2022)
  • Uw bezoek mag maximaal 3 maanden in Nederland blijven.
  • Uw bezoek moet een visum aanvragen.
 • Kunt u het formulier Bewijs van garantstelling van de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst) niet zelf afdrukken? Dan kunt u het formulier gratis ophalen bij het GemeenteLoket. Dat kan zonder afspraak. Wilt u meteen het ingevulde formulier ondertekenen in het bijzijn van een ambtenaar? Maak dan eerst een afspraak. Dan hoeft u maar één keer naar het GemeenteLoket te komen.