Paspoort of identiteitskaart laten bezorgen

Tijdens de aanvraag van uw paspoort of identiteitskaart bij het GemeenteLoket kunt u aangeven of u uw reisdocument wilt laten bezorgen. Aan deze service zijn wel kosten verbonden. U betaalt de bezorgkosten bij de aanvraag. Bezorgen is uiteraard niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om uw paspoort of identiteitskaart zonder extra kosten zelf op te halen bij het GemeenteLoket.

Hoe werkt het?

Gemeente Maastricht besteedt de bezorging van paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) uit aan een gespecialiseerde bezorgdienst: de AMP Groep. Om uw paspoort of identiteitskaart te laten bezorgen, doorloopt u de volgende stappen:

 1. Geef bij de aanvraag van uw reisdocument bij het GemeenteLoket aan dat u uw paspoort of identiteitskaart wilt laten bezorgen. Geef dan ook uw e-mailadres en telefoonnummer door.
 2. Binnen 5 werkdagen ontvangt u een sms en een e-mail zodra uw paspoort of identiteitskaart klaar is.
 3. Log in op mijnafspraak.nl en kies waar en wanneer u uw paspoort of ID-kaart wil laten bezorgen.
 4. Check op de dag van bezorging op mijnafspraak.nl welke medewerker uw reisdocument bezorgt. U kunt een foto van de medewerker bekijken.
 5. Leg uw eventuele oude paspoort of identiteitskaart klaar zodat u die kunt inleveren bij de medewerker.
 6. Bij bezorging van uw nieuwe paspoort of identiteitskaart controleert de medewerker uw identiteit aan de hand van het nieuwe reisdocument. Zorg er daarom voor dat alle personen waarvoor u reisdocumenten laat bezorgen aanwezig zijn als de bezorger komt. Een minderjarige moet persoonlijk geïdentificeerd worden in het bijzijn van een volwassene.

Bezorging in Duitsland en België

Bezorging in Duitsland en België is alleen mogelijk op maandag en donderdag.

 • Bezorgen van paspoort of identiteitskaart is mogelijk in heel Nederland (behalve op de Waddeneilanden), heel België en in deze postcodegebieden in Duitsland

  Bezorgen is niet mogelijk als 

  • u uw paspoort of identiteitskaart snel nodig hebt en een spoedaanvraag doet.
  • uw paspoort een geldig visum bevat dat u nog wilt gebruiken.
 • Tarieven 2024

  De kosten voor het bezorgen van een paspoort of identiteitskaart zijn afhankelijk van uw woonplaats: 

  • Maastricht: € 18,00 per persoon
  • België of Duitsland :€ 30,00 per persoon