Verzoek registratie levenloos geboren kind in de BRP

Ouders die dat wensen, kunnen sinds 3 februari 2019 hun levenloos geboren kind laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Het kind wordt dan opgenomen op de persoonslijst van de ouder(s). Met deze registratie worden doodgeboren kinderen zichtbaar voor de ouders via MijnOverheid.nl. Registratie gebeurt alleen op verzoek en is niet verplicht.

Het verzoek voor registratie van uw kind in de BRP is een persoonlijk verzoek. U kunt dit verzoek alleen voor uzelf doen en niet voor de andere ouder. Elke ouder moet zelf een verzoek tot registratie doen. Uw kind wordt namelijk alleen op úw persoonslijst in de BRP bijgeschreven.

Mail uw verzoek

U kunt uw verzoek mailen naar post-gemeenteloketlevenenregistraties [at] maastricht.nl (post-gemeenteloketlevenenregistraties[at]maastricht[dot]nl) onder vermelding van 'Verzoek registratie levenloos geboren kind'.

 • Voorwaarden voor registratie zijn:

  • U  moet op het moment van  registratie staan ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BRP)
  • Het maakt niet uit hoe lang de zwangerschap duurde of hoe lang geleden het kind werd geboren. U kunt altijd een verzoek tot registratie doen.
  • U hebt documenten nodig waaruit blijkt dat uw kind levenloos is geboren, bijvoorbeeld een geboorteakte (levenloos) (bij geboorte op of na 1 juli 2017) of een akte van een levenloos geboren kind.

  Registratie is niet mogelijk als u:

  • op het moment van registratie niet staat ingeschreven in de Basis Registratie Personen (BRP)
  • sinds 1 oktober 1994 niet meer in Nederland heeft gewoond. Er is dan geen persoonslijst van u in de BRP waarop de registratie kan worden bijgeschreven.
 • Registratie van een levenloos geboren kind is gratis. Een afschrift van de akte wordt gratis verstrekt.

 • U kunt voor meer informatie of de registratie van uw kind ook (op afspraak) naar het GemeenteLoket komen.

  Wij controleren eerst of er al bij de burgerlijke stand een akte is opgemaakt. Is dat het geval, dan kunt u een afspraak voor de registratie maken door te bellen naar 14 043.

  Twijfelt u of er een akte is opgemaakt, mail dan eerst bovenstaande gegevens naar post-gemeenteloketlevenenregistraties [at] maastricht.nl (post-gemeenteloketlevenenregistraties[at]maastricht[dot]nl) of bel 14 043.