Sociaal Team

Voelt u zich eenzaam? Gaat het thuis niet goed? Ervaart u problemen in uw gezin? Met uw kinderen? Of hebt u moeite met dagelijkse handelingen en hebt u geen idee hoe u daar hulp of ondersteuning bij kunt krijgen? Het Sociaal Team helpt u graag op weg.

Contact met het Sociaal Team

Het Sociaal Team is een team waarin verschillende deskundigen met elkaar samenwerken. Daardoor kunnen zij u nog beter adviseren als u een vraag heeft. Het sociaal team brengt ook groepen mensen met elkaar in contact. Bijvoorbeeld als verschillende mensen in een buurt dezelfde vraag hebben. Of als mensen al zelf iets hebben georganiseerd. Zo kunnen mensen ook elkaar wellicht helpen. 

In Maastricht zijn 7 sociale teams actief. Elk team is telefonisch, online  en fysiek bereikbaar.  Klik hieronder op het Sociaal Team van uw wijk om direct uw melding te maken. Of neem contact op via het rechtstreekse telefoonnummer. 

Ontmoetingsplekken in Maastricht

Op verschillende plekken in Maastricht zijn er ontmoetingsplekken zoals huiskamers, een buurtcentrum en een buurtbrök. Dat zijn allemaal plekken in de wijk waar u terechtkunt als u het leuk vindt om andere inwoners te ontmoeten. U kunt er terecht voor een praatje, een kopje koffie of een leuke activiteit. Uw bezoek is gratis. Het kan zijn dat u wordt gevraagd om een kleine bijdrage als u iets drinkt of als u wilt meedoen aan een speciale activiteit. Maar u bent nooit verplicht om iets te drinken of om mee te doen als u daar geen zin in heeft. U bent hoe dan ook en altijd welkom!

De Maastrichtse huiskamers ontstaan vaak op basis van een goed idee van een inwoner. Vrijwilligers uit de wijk zorgen dat alles goed verloopt.

Als u wil weten of er een huiskamer bij u in de buurt is waar u naartoe kunt, dan helpt het Sociaal Team u graag verder. Zij weten precies waar u wanneer moet zijn! U bereikt het Sociaal Team in uw wijk via onderstaand telefoonnummer of contactformulier.