Onderhoud wegverharding

De gemeente heeft geld vrijgemaakt voor het opknappen van wegverhardingen (zoals wegen, fiets- en wandelpaden en stoepen) en het onderhoud ervan in de komende jaren. We zijn hier begin 2024 mee begonnen en werken hieraan door tot in 2028.

Proefboringen 

In de periode 2024- 2026 voeren we ongeveer 4.500 asfaltboringen uit in de hele gemeente. Zo krijgen we belangrijke informatie over de dikte en samenstelling van het asfalt. Daardoor kunnen we een onderhoudsplan opstellen dat we de komende jaren uitvoeren. Zo zorgen we ervoor dat onze wegen weer in orde zijn en blijven.

Planning

 • In Maastricht Oost zijn we bezig in de volgende wijken: Scharn, Heer, Amby, De Heeg, Heugem, Heugemerveld, Randwyck, Vroendaal, Wyckerpoort, Wittevrouwenveld 
 • In Maastricht West zijn we bezig in de volgende straten: Aramislaan, Javastraat, Porseleinstraat. 

Wat merkt u? 

Voor deze boringen moeten we af en toe een stukje van een straat afzetten. Dat duurt ongeveer een half uur tot een uur. Ook kunt u wat last hebben van het geluid van het boren. De boorgaten vullen we op. U kunt daarna wel nog zien waar we geboord hebben.

Klein onderhoud asfalt 

Sinds april 2024 repareren we waar dat nodig is de slechte plekken in het asfalt. Ook maken we de sleuven die er gekomen zijn door ander werk aan de weg. We werken overdag, in de avond en 's nachts.

Planning

 • In juni werken we overdag in de Bunderruwe, Florijnruwe, Grimbeerstraat, Botsaartstraat, Reinaardsingel, Rondostraat, Pottenbergerwerg, Dousbergweg. 
 • Vanaf 1 juli werken we in de nacht: 

  1-2 juli: kruising Franciscus Romanusweg/Karel de Vogelstraat
  1-2 juli: Franciscus Romanusweg en Louis Loyensstraat
  1-2 juli: Fregatweg (tussen Klipperweg en Meerssenhovenweg)
  2-3 juli: Prins Bisschopsingel/John F. Kennedysingel
  3-4 juli: Akersteenweg/John F. Kennedysingel
  8-9 juli: Ruttensingel en Calvariestraat
  9-10 juli: Brusselseweg/Maaseikersteenweg (B), rotonde Brusselseweg en Clavecymbelstraat
  10-11 juli: fietspad Bosscherweg, John F. Kennedysingel, Ankerkade
  11-12 juli: John F. Kennedysingel/Akersteenweg en Oeslingerbaan

 • We trekken in juli ook op een aantal plekken ‘s nachts nieuwe lijnen op een aantal rotondes en kruispunten. Verkeer kan gewoon doorrijden. Er staan dan verkeersregelaars. 

Let op: de planning kan veranderen door het weer.

Wat merkt u?

Als we overdag werken, sluiten we straten (gedeeltelijk) af. Dat duurt maximaal 1 dag. We leiden verkeer om en bussen rijden andere routes. Ook kunt u wat last hebben van geluid.

Op sommige wegen is het overdag te druk qua verkeer om een weg af te sluiten. Daarom sluiten we die wegen in de avond en nacht af. We werken in de avond en nacht tussen 19.00 en 6.00 uur. Verkeer leiden we om en bussen rijden andere routes. U kunt wat last hebben van het geluid en/of van licht. Als u aan 1 van de straten woont waar we ’s nachts of ’s avonds werken of er een hotel of onderneming/zaak heeft, krijgt u van ons meer informatie; per brief bijvoorbeeld. 

Vragen?

Aannemersbedrijf Van de Kreeke Wegenbouw voert het werk ’s nachts/’s avonds voor de gemeente uit. Als u vragen heeft over het werk kunt u contact opnemen met Leon Dautzenberg, projectleider via 06 46 08 21 21 of via l.dautzenberg [at] abzinfra.nl. Over de reparaties overdag kunt u bellen met de gemeente via 14 043.

Voorbereiding groot onderhoud asfalt

Ondertussen bereiden we ons voor op het grote onderhoud aan het asfalt. Bij groot onderhoud hebben we het over het vervangen van asfaltdeklagen, kolken, putranden en trottoirbanden. We onderzoeken tijdens de voorbereiding ook direct of we de toegankelijkheid van stoepen kunnen verbeteren en/of fietsstroken breder kunnen maken.  

Planning

Met het groot onderhoud aan het asfalt beginnen we in augustus 2024. We werken in fases tot 2027.