Nieuwbouw Hoolhoes

Hoolhoes: nieuw centrum Limmel en Nazareth

In Limmel en Nazareth komt op de grens tussen de 2 buurten een nieuw centrum: Hoolhoes. Vlak naast het Integraal Kind Centrum De Geluksvogel. Er komen nieuwe winkels, appartementen en woningen. Als alles goed gaat, is het centrum in 2021 klaar. Zo willen we ervoor zorgen dat deze 2 buurten fijne plekken zijn én blijven om te wonen.

Eerdere stappen

In de afgelopen jaren zijn de ruimtelijke barrières al weggenomen om het centrum op de grens van de buurten te kunnen waarmaken. Er is een doorgang onder het spoor en de hoogspanningskabels liggen onder de grond. Het Integraal Kindcentrum De Geluksvogel opende eind 2016 al de deuren. Volgende stap is de bouw van de winkels en woningen. In de afgelopen periode heeft de aannemer de riolering en bouwwegen aangelegd. Naar verwachting zal in de zomer gestart worden met de bouw van het nieuwe centrum.

Vastgesteld bestemmingsplan

Om te kunnen bouwen moest het bestemmingsplan gewijzigd worden en het nieuwe bestemmingsplan is medio 2019 vastgesteld. U kunt het bestemmingsplan bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl

Over Cuore Ontwikkeling

Cuore Ontwikkeling is het bedrijf dat de 28 sociale huurappartementen, 42 koopwoningen en de supermarkt onder de appartementen gaat bouwen. Er komt ook ruimte voor horeca en kleinere winkels.

Duurzaamheid

In de plannen is duurzaamheid een belangrijk thema. En zorgen warmtepompen, zonnepanelen en maximale isolatie straks voor lagere energierekeningen. Er komt geen gasaansluiting in Hoolhoes. Zo draagt het Hoolhoesproject mooi bij in onze ambitie om in de toekomst klimaatneutraal te zijn #missionzeromaastricht.

Meer informatie

Meer informatie over Hoolhoes vindt u op www.nieuwbouw-hoolhoes.nl. De naam Hoolhoes komt trouwens van het bedrijf dat vroeger op de plek lag waar nu het centrum komt.