foto van gymzaal betonnen wand en opslagruimte vol met gymtoestellen zoals een bank

Te huur gymzaal Gentiaanstraat 3

Te huur vanaf 10 november 2022: gymzaal Gentiaanstraat 3 in Maastricht. 

Informatie

De gemeente Maastricht biedt de gymzaal in Mariaberg in het pand aan de Gentiaanstraat 3 te huur aan voor de hieronder beschreven uren. De gymzaal heeft al een zittende huurder/gebruiker (voor de functie sport) die op vaste dagen in de avonduren de gymzaal in gebruik heeft.

Voor de onderstaande uren/dagen is de gymzaal te huur:

 • Maandag  tot 18.00 uur
 • Dinsdag  tot 18.00 uur
 • Woensdag de hele dag
 • Donderdag  tot 18.00 uur
 • Vrijdag  tot 18.00 uur
 • Zaterdag de hele dag
 • Zondag de hele dag

Verhuring gaat over alle bovengenoemde dagen en tijden. Het is niet mogelijk om maar 1 dag of een aantal uren te huren.

De gymzaal heeft een aparte ingang met een algemene/gezamenlijke hal. Er zijn kleedlokalen met toilet en douches aanwezig. De ruimtes voor heren en dames zijn gescheiden.

Naast de zaal is er een open opslagruimte en een opslagruimte die afgesloten kan worden. De opslagruimtes worden ook gedeeld met de huidige zittende huurder. De verdeling van de vierkante meters is als volgt:

Afzonderlijke ruimten Globale indeling Verhuurbare oppervlakte
Gymzaal Sportzaal met toegang tot de kleedkamers en materiaalhokken. 200 m2
Kleedruimte 2 kleedkamers met een douche, toilet en een wastafel. Een ruimte voor de scheidsrechter die ook een douche, toilet en wastafel heeft. 105 m2
Materiaalhok 1 afgesloten materiaalhok en 1 halfopen materiaalhok dat grenst aan de gymzaal. 70 m2
Gang Gang met toegang tot de kleedruimten en materiaalhokken. 80 m2
Totaal   455 m2

Richthuurprijs op basis van bovengenoemd gebruik ligt op jaarbasis tussen 12.000,- euro en 13.300,- euro (exclusief btw).

Voorwaarden

De verhuring moet voldoen aan:

 1. De invulling moet sportgerelateerd of maatschappelijk van aard te zijn
 2. De invulling moet aansluiten bij de al zittende huurder en het gebruik
 3. De huurder is een aantoonbaar financieel gezonde organisatie
 4. De mogelijke huurder moet voldoen aan de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (BIBOB-toets). Via deze wet kan het openbaar bestuur een onderzoek doen naar (de achtergronden van) een partij die een vastgoedovereenkomst met de gemeente aangaat.

Beoordeling

We beoordelen aanvragen op volgorde van binnenkomst. En dan geldt: wie het eerste voldoet aan bovenstaande punten, die wordt de nieuwe huurder.

Contact

Heeft u interesse? Stuur dan een e-mail naar carolijn.benders [at] maastricht.nl (carolijn[dot]benders[at]maastricht[dot]nl). U kunt ook een brief sturen naar Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht, ter attentie van Gemeente Maastricht, Team Vastgoed / Carolijn Benders. In uw brief/mail moet u aangeven voor welk soort activiteiten u de gymzaal wilt huren. Daarnaast hebben we van u stukken nodig die kunnen aantonen dat uw organisatie financieel stabiel en gezond is, bijvoorbeeld  jaarstukken.