Edwin Lustermans

Edwin Lustermans

Trouwambtenaar

Edwin Lustermans Trouwambtenaar gemeente Maastricht

Ieder mens heeft zijn eigen leven en is uniek. En als twee mensen dan besluiten samen verder te gaan, het leven te gaan delen, vind ik dat al heel bijzonder. Maar als men dan ook nog kiest voor een wettelijke verbintenis, dan wordt het officieel!

Officieel moment, maar ook: moment om te vieren!

Een huwelijk of een geregistreerd partnerschap is inderdaad een serieuze gebeurtenis, waarvoor een paar regels gelden. Maar voor mij is het sluiten van een verbintenis tussen twee mensen telkens weer een feestelijk hoogtepunt, het moment van de bekrachtiging van een relatie, een moment om te vieren!

Mijn achtergrond en rol

Ik zie mijzelf als degene die de aanstaande partners begeleidt op weg naar dat officiële moment waarop de verbintenis tot stand komt. Degene die luistert naar hun levensverhalen, wensen en ideeën, en die adviezen kan geven. En ook degene die samen met de partners zorgt voor het draaiboekje voor de ceremonie, en die op de dag zelf alles in goede banen leidt.

Mijn achtergrond is mensen en bedrijven helpen met hun financiën. Dat leert me hoe belangrijk het is je te verplaatsen in de situatie waarin mensen en medewerkers zich bevinden, en te ontdekken waar ze behoefte aan hebben en te proberen daarbij aan te sluiten.

Maar ik ben bijvoorbeeld ook gids in de grotten van de Sint Pietersberg in Maastricht. Daarvan weet ik hoe graag mensen letterlijk en figuurlijk de weg gewezen krijgen, maar daarbij ook vermaakt willen worden.

Ik hoop te mogen bijdragen aan het sluiten van nog heel veel mooie verbintenissen tussen mensen.