Vereniging van Eigenaren

Het verduurzamen van een appartementencomplex kan een uitdaging zijn. Bewoners zijn onbekend met verduurzamen, ze twijfelen aan de energiebesparingen of zijn bezorgd over de kosten van verduurzamen. Heeft uw vereniging van eigenaren (vve) de wens om het wooncomplex te verduurzamen? We helpen u graag op weg.

Bijeenkomsten en trainingen speciaal voor VvE's

De VvE-energiebalie organiseert activiteiten die u verder op weg kunnen helpen. Denk aan informatiebijeenkomsten, trainingen, inspiratiebezoeken. Wilt u op de hoogte blijven van het aanbod en de actuele data? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Alle activiteiten vinden plaats in het Klimaathuis. De activiteiten zijn gratis. U hoeft zich alleen aan te melden via vve-balie [at] maastricht.nl (vve-balie[at]maastricht[dot]nl). Op de pagina van het Klimaathuis vindt u nog meer interessante bijeenkomsten als u plannen heeft om te verduurzamen. Of download hieronder de activiteitenkalender. 

Advies over verduurzamen voor VvE’s

We hebben een VvE-energiebalie ingericht, met steun van Interreg, Europa en de provincie. De energiebalie is bedoeld voor Maastrichtse VvE’s die zich oriënteren op de verduurzaming van hun gebouw. Voor hulp en tips kunt u vrijblijvend een afspraak plannen.

Wat doet de energiebalie?

De VvE-energiebalie adviseert de VvE en mede-eigenaren over een (mogelijke) aanpak om te verduurzamen. Wij schakelen energiecoaches of maatwerkadviseurs in. En we raden aan om de geadviseerde maatregelen op te nemen in het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Daarnaast informeren en inspireren we met workshops, cursussen en activiteiten. Daar kunnen VvE-bestuurders en appartementseigenaren aan deelnemen.

Stappenplan

  • We geven inzicht in het huidige energieverbruik van het wooncomplex en de mogelijkheden om dit te verlagen. We gaan na of de VvE genoeg kennis en kunde in huis heeft. En we bieden tips om mede-eigenaren mee te nemen in het verduurzamingsproces.

  • Een VvE-projectteam gaat op zoek naar juridische, financiële en technische (on)mogelijkheden. Zo krijgen uw verduurzamingsplannen steeds verder vorm.

  • Het bouwbedrijf is gekozen, u weet wat er gaat gebeuren, de financiering en vergunningen zijn rond en bewoners hebben vóór de verduurzamingsmaatregelen gestemd. Als projectteam bent u de verbindende schakel tussen aannemer en eigenaren.

    Meer weten? Hulp nodig bij deze stappen? Neem contact op.

Subsidies en leningen

Subsidies

Leningen

  • Lenen als vve voor isolatiemaatregelen, energie opwekken, verwarming, ventilatie, verlichting, laadpalen, advies en begeleiding: vve-energiebespaarlening https://www.warmtefonds.nl/vve

Tijdelijke regelingen

Contact – plan een afspraak

Wij helpen u graag. Dat kan op afspraak in het Klimaathuis aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 217). Heeft u vragen of wilt u een afspraak plannen, dat kan via vve-balie [at] maastricht.nl (vve-balie[at]maastricht[dot]nl)

Ervaring van andere vve’s

Meerdere Maastrichtse VvE's zijn al bezig met het verduurzamen van hun wooncomplex. Lees hun ervaringen op Thuis in Maastricht.