Vereniging van Eigenaren

Het verduurzamen van een appartementencomplex kan een uitdaging zijn. Bewoners zijn onbekend met verduurzamen, ze twijfelen aan de energiebesparingen of zijn bezorgd over de kosten van verduurzamen. Heeft uw Vereniging van Eigenaren (VvE) de wens om het wooncomplex te verduurzamen? We helpen u graag op weg.

Advies over verduurzamen voor VvE’s

We hebben een VvE-energiebalie ingericht, met steun van Interreg, Europa en de Provincie.  De energiebalie is bedoeld voor Maastrichtse VvE’s die zich oriënteren op de verduurzaming van hun gebouw. Voor hulp en tips kunt u vrijblijvend een afspraak plannen.

Wat doet de energiebalie?

De VvE-energiebalie adviseert de VVE en mede-eigenaren over een (mogelijke) aanpak om te verduurzamen. Wij schakelen energiecoaches of maatwerkadviseurs in. En we raden aan om de geadviseerde maatregelen op te nemen in het meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Daarnaast informeren en inspireren met workshops, cursussen en activiteiten. Daar kunnen VvE-bestuurders en appartementseigenaren aan deelnemen.

Stappenplan

  • We geven inzicht in het huidige energieverbruik van het wooncomplex en de mogelijkheden om dit te verlagen. We gaan na of de VvE genoeg kennis en kunde in huis heeft. En we bieden tips om mede-eigenaren mee te nemen in het verduurzamingsproces.

  • Een VvE-projectteam gaat op zoek naar juridische, financiële en technische (on)mogelijkheden. Zo krijgen uw verduurzamingsplannen steeds verder vorm.

  • Het bouwbedrijf is gekozen, u weet wat er gaat gebeuren, de financiering en vergunningen zijn rond en bewoners hebben vóór de verduurzamingsmaatregelen gestemd. Als projectteam bent u de verbindende schakel tussen aannemer en eigenaren.

    Meer weten? Hulp nodig bij deze stappen? Neem contact op.

Bijeenkomsten en trainingen speciaal voor VvE's

De VvE-energiebalie organiseert activiteiten die u verder op weg kunnen helpen. Denk aan informatiebijeenkomsten, trainingen, inspiratiebezoeken. Wilt u op de hoogte blijven van het aanbod en de actuele data? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Alle activiteiten vinden plaats in het Klimaathuis. De activiteiten zijn gratis. U hoeft zich alleen aan te melden via vve-balie [at] maastricht.nl

Wanneer?

Wat? Meer informatie

8 februari 2023

19.00 - 21.00 uur

Informatiebijeenkomst isoleren U krijgt uitleg over de verschillende soorten isolatie en over subsidies voor isolatie.
1, 15 en 29 maart Cursus Limburgse VvE’s
met Energie

Meer informatie en aanmelden: cnme.nl

9 mei

19.00 - 21.00 uur

Informatiebijeenkomst
De businesscase: hoe gaan
we dat betalen?
U krijgt informatie hoe u op een slimme manier meer duurzame maatregelen betaalbaarder kunt maken.

22 juni 

19.00 - 21.00 uur

Netwerkbijeenkomst
VvE Café
Ontmoet leden van andere VvE's en leer van elkaar.
27 september 19.00 - 21.00 uur

Informatiebijeenkomst
De kleine VvE

(2 tot ongeveer 10 appartementen)

Thema’s zijn: energieadvies, (achterstallig) onderhoud, juridische aspecten, het eens worden met
elkaar, betaalbaarheid, leningen en subsidies.
10 en 24 oktober en
7 november
Cursus Limburgse VvE’s
met Energie
Meer informatie en aanmelden: cnme.nl

23 november

19.00 - 21.00 uur

Netwerkbijeenkomst
VvE Café
Ontmoet leden van andere VvE's en leer van elkaar.

Op de pagina van het Klimaathuis vindt u nog meer interessante bijeenkomsten als u plannen heeft om te verduurzamen.

Contact – plan een afspraak

Wij helpen u graag. Dat kan telefonisch, online of op afspraak in het Klimaathuis aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 217). Neem contact op via 06-52086393 of vve-balie [at] maastricht.nl.

Ervaring van andere VvE’s

Meerdere Maastrichtse VvE’s zijn al bezig met het verduurzamen van hun wooncomplex. Lees en bekijk hun ervaringen op Thuis in Maastricht.