Klimaathuis Maastricht

Bent u op zoek naar advies over het (verder) verduurzamen van uw woning? Dan kunt u terecht bij het Klimaathuis Maastricht aan de Groene Loper. Het Klimaathuis adviseert onafhankelijk en objectief over het verduurzamen van uw woning. In het Klimaathuis kunt u zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen.

Advies

U kunt zonder afspraak van dinsdag tot en met vrijdag binnenlopen voor een gesprek in het Klimaathuis. Het advies is gratis. Neem altijd een maand- of jaaroverzicht van uw energierekening mee. 

Het Klimaathuis is open van dinsdag tot en met vrijdag van 12.30 – 17.00 uur. 

De adviseur

  • helpt u op weg met het energiezuinig(er) maken van uw woning
  • vertelt u graag wat in uw situatie mogelijk is en wat de kosten en opbrengsten zijn
  • geeft tips over hoe u energie en geld kunt besparen
  • geeft advies op maat in het Klimaathuis of bij u thuis aan de keukentafel
  • geeft advies over hoe u een goede offerte kunt aanvragen
  • kijkt met u naar hoe u het verduurzamen van uw huis kunt betalen.

Het onafhankelijk advies van het Klimaathuis is mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg.

Hoekhuis met oranje dak aan een weg
Klimaathuis foto 1
House with banners of the climatehouse
Klimaathuis foto 2
Huis met een oranje dak en roze oranje uithangbanners aan de gevel
Klimaathuis foto 3
Bruine gevel met roze oranje banner
Klimaathuis foto 4

Contact

Heeft u een vraag aan het Klimaathuis? Stuur dan een e-mail naar klimaathuis [at] maastricht.nl

Voor een advies aan huis of een advies van de specialisten kunt u ook contact opnemen met:

  • Wilt u na uw bezoek aan het klimaathuis een uitgebreider advies over uw woning, of adviesrapport? Boek een energiecoach! Zij komen aan huis en geven voorlichting over hoe u als woningeigenaar of huurder uw woning energiezuiniger kunt maken. Ook geven zij voorlichting aan eigenaren van kleinere appartementencomplexen. Kijk op: www.cnme.nl.

  • Bent u eigenaar van een rijks- of gemeentelijk monument? Of woont u in een pand binnen het beschermde stadsgezicht en wilt u meer informatie? Kijk op: www.degroenemenukaart.nl. Heeft u specifieke vragen of behoefte aan een verdiepend advies? Neem dan contact op met adviseur monumentenzorg Stefan Loo van de gemeente Maastricht via stefan.loo [at] maastricht.nl of +31 (0) 43 350 53 88.

  • Bent u lid van een vve en wilt u samen met uw medebewoners aan de slag? De gemeente heeft hiervoor de VvE-energiebalie ingericht. Deze organiseert workshops, cursussen en infocafés. Daarnaast kunt u, met specifieke vragen of om gewoon even op weg te worden geholpen, ook een afspraak maken via VvE-Balie [at] maastricht.nl

  • Voor iedereen in Maastricht met een laag inkomen is er Je Energiebespaarder. Je Energiebespaarder komt bij u thuis en legt uit waar u op kunt letten om energiekosten te verlagen. Daarnaast brengt Je Energiebespaarder gratis energiebesparende producten mee. Deze hulp is gratis en vrijblijvend. Vul een aanvraag in op www.cnme.nl.

Cursus en trainingen voor Vereniging van Eigenaren

U kunt hieronder de kalender downloaden met alle activiteiten.