Inzage bouwdossier

De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen en bij het GemeenteLoket inzien als het een bouwplan van 1996 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt.

Inzage bouwdossier van 1996 of later

Wie een omgevingsvergunning voor (ver)bouwen aanvraagt, moet een bouwplan en bouwtekeningen indienen. Die vormen samen met de verleende vergunning en eventuele bijlagen een bouwdossier.

Wilt u een bouwdossier van 1996 of later inzien bij het GemeenteLoket of digitaal (per e-mail) ontvangen? Dan dient u het dossier eerst op te vragen door het aanvraagformulier te downloaden en ingevuld te mailen naar gemeenteloketvergunnen [at] maastricht.nl

Zodra het bouwdossier voor u klaarligt, nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. De stukken liggen maximaal 14 dagen voor u ter inzage bij het GemeenteLoket.

Inzage bouwplan van vóór 1996

Voor bouwdossiers van vóór 1996 kunt u terecht bij het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL). Daar is het archief van de gemeente gehuisvest en kunt u diverse stukken en bouwtekeningen inzien. Lees voor meer informatie het uitklapmenu Bouwtekeningen op de pagina Archief van de gemeente.

 

 • Niet meer op de website

  Het weekblad VIA Limburg was tot 1 januari 2020 het officiële kanaal voor het publiceren van de wettelijke bekendmakingen van de gemeente. Omdat de VIA Limburg niet meer huis-aan-huis wordt bezorgd, heeft de gemeenteraad besloten dat de gemeente vanaf 1 januari 2020 die bekendmakingen officieel publiceert via overheid.nl. Wel blijft de VIA beschikbaar bij 60 uitgiftepunten. De gemeente publiceerde als extra service de bekendmakingen tot en met maart 2020 nog in de VIA Limburg en op gemeentelijke website.

  Nieuwsbrief voor inwoners

  Als u zich abonneert op onze nieuwsbrief voor inwoners blijft u op de hoogte van belangrijke informatie voor inwoners. Bijvoorbeeld gewijzigde ophaaldagen van afval, wegafsluitingen, nieuwe subsidies, vergunningsaanvragen, bekendmakingen en meer.

  U kunt zich online aanmelden op de nieuwsbrief. U vindt hier ook eerdere publicaties van de nieuwsbrief.

  Attenderingsservice overheid

  Op https://www.overheid.nl/attenderingsservice  kunt u zich abonneren op een e-mailservice die u informeert over wettelijke bekendmakingen in Maastricht. U kiest zelf of u alleen de bekendmakingen in uw buurt of voor heel Maastricht ontvangt. Zo weet u zeker dat u geen enkele bekendmaking mist.

  • Vul uw e-mail, adres, huisnummer in.
  • Kies welk soort berichten u wilt ontvangen? Advies: alle 4.
  • Kies een straal rondom uw woning (hoe groter, hoe meer berichten).
  • Kies van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Advies: kies alle.
  • Bevestig en wacht op de bevestigingsmail. Bevestig via de link in die mail dat u berichten wilt ontvangen van overheid.nl.
 • Tarieven 2022

  De legeskosten voor het opvragen van bouwdossiers zijn afhankelijk van het aantal dossiers dat u wilt inzien.

  • € 23,40 voor 1 tot 3 bouwdossiers
  • € 46,80 voor 4 tot 6 bouwdossiers

  Wilt u meer dan 7 bouwdossiers inzien, dan ontvangt u eerst een prijsopgave van ons.

  Ook als u de opgevraagde bouwdossiers niet komt inkijken bij het GemeenteLoket, maar digitaal wilt ontvangen, brengen wij de legeskosten in rekening.