Inzage bouwdossier

De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen van woningen en bedrijfspanden. U kunt zo’n bouwdossier opvragen en bij het GemeenteLoket inzien als het een bouwplan van 1995 of later betreft. Bijvoorbeeld als u bezwaar wil maken tegen een bouwplan bij u in de buurt.

Inzage bouwdossier van 1995 of later

Wie een omgevingsvergunning voor (ver)bouwen aanvraagt, moet een bouwplan en bouwtekeningen indienen. Die vormen samen met de verleende vergunning en eventuele bijlagen een bouwdossier.

Wilt u een bouwdossier van 1995 of later inzien bij het GemeenteLoket? Dan dient u het dossier eerst op te vragen door het aanvraagformulier te downloaden en ingevuld te mailen naar gemeenteloketvergunnen [at] maastricht.nl

Zodra het bouwdossier voor u klaarligt, nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op. De stukken liggen maximaal 14 dagen voor u ter inzage bij het GemeenteLoket.

Inzage bouwplan van vóór 1995

Voor bouwdossiers van vóór 1995 kunt u terecht bij het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL). Daar is het archief van de gemeente gehuisvest en kunt u diverse stukken en bouwtekeningen inzien. Lees voor meer informatie het uitklapmenu Bouwtekeningen op de pagina Archief van de gemeente.

 

 • Bekendmakingen

  Nieuwe bouwplannen en aanvragen voor omgevingsvergunningen worden bekendgemaakt op onze website. In onze digitale nieuwsbrief vindt u de aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen terug in de rubriek Bekendmakingen.

 • Kosten

  De legeskosten voor het opvragen van bouwdossiers zijn afhankelijk van het aantal dossiers dat u wilt inzien.

  • € 22,50 voor 1 tot 3 bouwdossiers
  • € 45,00 voor 4 tot 6 bouwdossiers

  Wilt u meer dan 7 bouwdossiers inzien, dan ontvangt u eerst een prijsopgave van ons.

  Ook als u de opgevraagde bouwdossiers niet komt inkijken, worden de legeskosten in rekening gebracht.