Richie Backfireplein

Chillplekken

Ook tijdens de coronacrisis willen bewoners en bezoekers graag buiten genieten als het lekker weer is. En dat is ook belangrijk, want ontspanning is goed voor de gezondheid. Tegelijkertijd moeten ook buiten de actuele landelijke coronamaatregelen worden nageleefd. Omdat zowel het Stadspark als het Charles Eyckpark regelmatig té druk zijn, wijzen we graag op andere locaties in Maastricht waar het met zomerweer goed toeven is. Natuurlijk gelden ook daar altijd de actuele coronamaatregelen.

Sphinxkwartier: het Richie Backfireplein

Aan de rand van de binnenstad vind je het Sphinxkwartier: een jonge wijk vol oude industriële monumenten die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Hier kun je chillen op het Richie Backfireplein dat je vindt tussen Lumière Cinema en de Muziekgieterij. Mét grasveld en houten zitbankjes en aan de rand van het Frontenpark.

Sphinxkwartier: de Stadsweide

Via een korte en mooie wandeling door het Frontenpark kom je uit bij de Stadsweide. Gemakkelijk vindbaar door de grote groene Gashouder en de rode Cokesfabriek. Een groot groen grasveld waar plek genoeg is. Hier kun je jouw eigen dekentje meenemen en genieten van een mooie zomerdag.

Maastricht-oost: het Koningsplein

Ooit lag hier de drukke A2, maar anno 2021 is het goed toeven langs de Groene Loper. Dat geldt zeker voor het Koningsplein, waar het meestal lekker rustig is. Handdoek uitrollen en genieten maar! En voor de sportievelingen: de aangrenzende Groene Loper is maar liefst 2,3 kilometer lang. Genoeg voor een fikse wandeling of een rondje joggen.

Maastricht-oost: het Geusseltpark

Het Geusseltpark strekt zich helemaal uit tussen Wittevrouwenveld en Amby. Compleet met vijvers, groene grasvelden en plek genoeg voor iedereen die rustig van een zonnetje wilt genieten. Of een hengel wilt uitgooien, want vissen is hier toegestaan.

Keep it clean!

Op veel openbare locaties zijn afvalbakken aanwezig. Maak daar gebruik van en help ons mee om al die fijne chillplekken schoon te houden. Geen afvalbak aanwezig? Neem je afval dan mee naar huis of gooi het weg in een prullenbak die je onderweg tegenkomt.

Andere chillplekken in Maastricht?

Natuurlijk zijn er in Maastricht meer openbare (groene) chillplekken te vinden. Heb jij een tip? Laat het ons weten via post [at] maastricht.nl (post[at]maastricht[dot]nl).

Geusseltpark