Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

Een uitkeringsinstantie of het pensioenfonds kan u vragen om een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita). Dat kan een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) zijn of uit de Basisregistratie Burgerlijke Stand.

In verband met het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. U kunt een afschrift basisregistratie personen aanvragen:

1. Via de website met DigiD
  2. Per mail
    Vul het aanvraagformulier  'Verzoek tot verstrekking uittreksel Basisregistratie Personen'(BRP) in.
    Geef op het aanvraagformulier aan dat u een afschrift met bijzondere vermeldingen (bewijs van leven) wenst.
    Mail het ingevulde formulier, een kopie van uw legitimatiebewijs en (indien van toepassing) de brief van het pensioenfonds naar post [at] maastricht.nl
  3. Schriftelijk
    Vul het aanvraagformulier 'Verzoek tot verstrekking uittreksel Basisregistratie Personen'(BRP) in.
    Geef op het aanvraagformulier aan dat u een afschrift met bijzondere vermeldingen (bewijs van leven) wenst.
    Stuur het ingevulde formulier, een kopie van uw legitimatiebewijs en (indien van toepassing) de brief van het pensioenfonds naar:
    Gemeente Maastricht
    Postbus 1992
    6201 BZ Maastricht
  4. Moet u een formulier ingevuld hebben? Stuur dit dan met een kopie van uw legitimatiebewijs naar bovenstaand postadres of mail het naar post [at] maastricht.nl Het formulier wordt dan ingevuld en retour gestuurd.
  • Zowel het uittreksel uit de Basisregistratie Personen als het uittreksel uit de Burgerlijke Stand kunt u alleen aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

• Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) kost € 14,- (tarief 2021).
    • Een uittreksel uit de Burgerlijke Stand (attestatie de vita) kost € 14,- (tarief 2021).

De kosten voor een uittreksel betaalt u bij de aanvraag. Het uittreksel is gratis als u dit nodig heeft voor uw pensioenfonds. Neem hiervoor de brief mee waarin het pensioenfonds u hierom vraagt.

• U ontvangt uw bewijs van in leven zijn binnen 5 werkdagen.