Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

Een buitenlands pensioenfonds kan u vragen om een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita). U kunt een bewijs van in leven zijn gratis bij ons aanvragen als u in de gemeente Maastricht woont. Woont u in een andere gemeente, vraag dan daar uw bewijs van in leven zijn aan.

U kunt een bewijs van in leven zijn (attestatie de vita) op twee manieren aanvragen:

1. online (met of zonder DigiD)
  2. op afspraak bij het GemeenteLoket
    Bel 14 043 voor het maken van een afspraak. Wij helpen u graag.

Inwoner gemeente Maastricht?

U kunt het bewijs van in leven zijn alleen bij ons aanvragen als u in de gemeente Maastricht woont en in onze Basisregistratie Personen staat ingeschreven.

Inwoner andere gemeente?

Als u in een andere gemeente dan Maastricht woont, kunt u uw bewijs van in leven zijn daar aanvragen.

• Het bewijs van in leven zijn, is gratis als u dit nodig heeft voor uw pensioenfonds. Voeg hiervoor de brief waarin het pensioenfonds u hierom vraagt als bijlage toe aan uw aanvraag.

• U ontvangt uw bewijs van in leven zijn binnen 5 werkdagen.