Uittreksel basisregistratie personen

U kunt een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) online aanvragen met DigiD. Het uittreksel wordt binnen 2 werkdagen opgestuurd. Maakt u een afspraak bij het GemeenteLoket, dan ontvangt u het uittreksel meteen.

Soms is een afspraak nodig

Heeft u geen DigiD? Of heeft u een uittreksel met vermelding van uw adreshistorie nodig? Dan is online aanvragen helaas niet mogelijk. U kunt dan wel (op afspraak) een uittreksel aanvragen bij het GemeenteLoket. Schriftelijk of per mail een uittreksel aanvragen, kan ook. De aanvraagformulieren vindt u onderaan deze pagina. 

Wat is een uittreksel BRP?

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) bevat gegevens zoals uw naam, adres, geboortedatum en/of andere gegevens. Afhankelijk van het doel waarvoor u het uittreksel nodig hebt, kan er meer informatie op staan. 

 • Aanvragen bij het GemeenteLoket

  Is online aanvragen niet mogelijk? Dan kunt u het uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) aanvragen bij het GemeenteLoket. Maak hiervoor eerst een afspraak.

  Wilt u met meer personen tegelijkertijd een afspraak bij het GemeenteLoket? Maak dan voor iedere persoon een aparte afspraak of maak telefonisch een afspraak. Bel 14 043.

  U betaalt het uittreksel bij de aanvraag. Neem onderstaande documenten mee naar het GemeenteLoket:

  • een geldig legitimatiebewijs en eventueel
  • een verklaring waarin staat dat u het uittreksel nodig hebt
  • (als u het uittreksel voor een ander aanvraagt) een schriftelijke toestemming, uw identiteitsbewijs en een kopie van het identiteitsbewijs van degene waarvoor u het uittreksel aanvraagt
 • Uittreksel schriftelijk of per mail aanvragen

  U kunt een uittreksel uit de Basisregistratie Personen ook schriftelijk of per mail aanvragen met behulp van onderstaande aanvraagformulieren. 

  Bijzondere vermeldingen

  Geef op het aanvraagformulier aan of u een standaard afschrift wilt (naam, geboortedatum, postcode en adres) of een afschrift met bijzondere vermeldingen (bijvoorbeeld ouders, gezinsuittreksel of adreshistorie) 

 • Kan ik voor iemand anders een uittreksel uit de Basisregistratie Personen opvragen?

  Ja. U kunt ook een uittreksel opvragen voor iemand anders. Neem dan een schriftelijke toestemming mee en uw geldige legitimatiebewijs en een kopie van het legitimatiebewijs van degene voor wie u het uittreksel aanvraagt.

 • Wat kost het?

  Tarief 2020

  Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) kost € 13,80.

 • Meer informatie