Uittreksel burgerlijke stand

Een uittreksel uit de Burgerlijke Stand is een overzicht van belangrijke feiten in het leven. Bijvoorbeeld geboorte, huwelijk of partnerschapsregistratie, echtscheiding of beëindiging partnerschap en overlijden. U kunt een uittreksel alleen opvragen bij de gemeente waar deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 

Online aanvragen

U kunt een uittreksel uit de Burgerlijke Stand online aanvragen met uw DigiD. U ontvangt het uittreksel dan zo snel mogelijk per post. 

Geen DigiD?

Kunt u het uittreksel uit de Burgerlijke Stand niet online met DigiD aanvragen? Vraag het uittreksel dan per post of mail aan. In het uitklapmenu onderaan deze pagina leest u daar meer over.

Let op

Een uittreksel uit de burgerlijke stand is een overzicht van belangrijke feiten in het leven zoals geboorte, huwelijk of partnerschapsregistratie, echtscheiding of beëindiging partnerschap en overlijden. U kunt het uittreksel alleen aanvragen bij de gemeente waarin de gebeurtenis plaatsvond. U betaalt het uittreksel burgerlijke stand bij de aanvraag.

 • U kunt het uittreksel ook per post of mail aanvragen bij de gemeente waarin de geboorte, het huwelijk of de partnerschapsregistratie, de echtscheiding of beëindiging partnerschap of het overlijden plaatsvond. Stuur dan onderstaande documenten op:

  En als u het uittreksel voor een ander aanvraagt:

  • een schriftelijke toestemming
  • een kopie van uw identiteitsbewijs en
  • een kopie van het identiteitsbewijs van degene waarvoor u het uittreksel aanvraagt
 • Een uittreksel kost € 14,30 (tarief 2022)

 • Bij een online aanvraag: 2 dagen na ontvangst van uw aanvraag.

  Woont u in het buitenland? Dan duurt het langer.