Verblijfsvergunning, aanvraag

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 3 maanden in Nederland wilt verblijven (wonen, werken en/of studeren). Komt u uit een EU/EER-land of uit Zwitserland? Dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig.

Aanvragen via IND

Een verblijfsvergunning moet u aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Meer informatie over hoe u een verblijfsvergunning moet aanvragen en de voorwaarden vindt u op deze pagina.