Kindpakket

U heeft een minimuminkomen. En kinderen. Veel dingen kosten veel geld. Daar loopt iedere ouder tegenaan. Bij een aantal dingen kunt u hulp krijgen van de gemeente of andere organisaties. Zodat ook uw kind kan meedoen. Want we willen dat in Maastricht ieder kind de kans krijgt om mee te doen, om te voetballen, te dansen, te leren, te fietsen en te spelen. Om lekker kind te zijn. Daarom is er het Kindpakket. Binnen het Kindpakket zijn alle regelingen voor kinderen gebundeld. Op deze pagina leest u waarmee we u allemaal kunnen helpen.
 • School

  School kost geld. Denk aan schoolkosten zoals de ouderbijdrage, een schoolreisje of kamp en boeken. Als u een minimuminkomen heeft, kan de gemeente u helpen om die kosten te betalen.

  Hoe regel ik dat?

  Bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kunt u online (met DigiD) of per brief een tegemoetkoming aanvragen.

  U kunt ook hulp krijgen van de Stichting Leergeld. Beantwoord de vragen op http://leergeldmaastrichtenheuvelland.nl/aanvraag/. Een vrijwilliger van de Stichting Leergeld maakt dan een afspraak met u en komt bij u thuis.

 • Jarig

  Een feestje en een verrassing als u jarig bent, horen erbij. Heb jij een minimuminkomen en is uw zoon of dochter bijna jarig? Dan is de Stichting Leergeld er voor u en uw kind. Zij werken samen met de Stichting Jarige Job.

  Hoe regel ik dat?

  Om hulp te krijgen van Stichting Leergeld moet u vragen beantwoorden. Die vindt u op de website van Stichting Leergeld. Een vrijwilliger van Stichting Leergeld maakt dan een afspraak met u en komt bij u thuis.

 • Fiets, bril, schoenen

  Uw zoon of dochter heeft een nieuwe fiets nodig of een bril. En is hij nu al weer uit zijn schoenen gegroeid? Misschien heeft uw kind dringend nieuwe kleren nodig of een laptop voor school. Fietsbank Maastricht en Stichting Leergeld helpen ouders met een minimuminkomen.

  Hoe regel ik dat?

  Een aanvraag bij de Fietsbank Maastricht kun u niet zelf doen. Dat moet een tussenpersoon, een huisarts of juffrouw voor u doen. Of iemand van het sociaal team in uw buurt. Op www.fietsbank.com vinden u en uw tussenpersoon meer informatie. U kunt ook altijd even bellen: (043) 750 16 35.

  Om hulp te krijgen van de Stichting Leergeld moet u een paar vragen beantwoorden. Die vindt u op de website van Stichting Leergeld. Een vrijwilliger van de Stichting Leergeld maakt dan een afspraak met u en komt bij u thuis.

 • Cultuur

  Uw zoon wil leren dj'en en uw dochter wil op ballet. Of ze willen leren drummen. Bij de harmonie. Of op tekenles. Maar al die dingen kosten geld.

  Om u te helpen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit is er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een minimuminkomen. Het fonds betaalt het lesgeld of een bijdrage in de spullen die u nodig heeft, zoals een instrument of dansschoenen.

  Hoe regel ik dat?

  Om geld te krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur moet iemand anders voor u een aanvraag indienen: een tussenpersoon. Denk aan een schooljuf, uw huisarts of iemand van het Sociaal Team in uw buurt.

  Vraag of ze een aanvraag voor u indienen via https://www.allekinderendoenmee.nl

 • Sport

  Voetballen, zwemmen, hockeyen, volleyballen: sporten is gezond. Maar lid worden van een voetbalclub of tennisles krijgen, kost geld. Om u te helpen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zijn er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of een bijdrage in de spullen die u nodig heeft, zoals voetbalschoenen of een tennisracket.

  Hoe regel ik dat?

  Om geld te krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur moet iemand anders voor u een aanvraag indienen: een tussenpersoon. Een juffrouw, uw huisarts, of iemand van het sociaal team in uw buurt. U kunt hen verwijzen naar https://www.allekinderendoenmee.nl

 • Clubjes

  Clubjes als scouting en kindervakantiewerk kosten geld. Als u een minimuminkomen heeft, kan de gemeente u helpen om die kosten te betalen.

  Hoe regel ik dat?

  Bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kunt u online (met DigiD) of per brief een tegemoetkoming aanvragen.

 • Andere hulp

  Bent u al bij de gemeente, de Stichting Leergeld of het Jeugdfonds Sport & Cultuur geweest voor hulp en kwam u niet verder? Of heeft u misschien hulp nodig bij iets compleet anders? Een dagje uit bijvoorbeeld. Dan kunt u terecht bij het Nationaal Fonds Kinderhulp.

  Het Nationaal Fonds Kinderhulp is er voor kinderen die opgroeien in armoede en die voor hulp nergens anders terechtkunnen.

  Hoe regel ik dat?

  Deze hulp kunt u niet zelf aanvragen. Dat moet een tussenpersoon, een huisarts of juffrouw voor u doen, of iemand van het Sociaal Team in uw buurt. U kunt deze persoon de website www.kinderhulp.nl laten zien.

 • Tips over geld

  Moeite met rondkomen? Op zoek naar meer inkomsten? Krijg gratis advies en kijk wat u zelf kunt doen op www.pasopjegeld.nl

Woont u niet in Maastricht? Kijk dan op www.samenvoorallekinderen.nl. Er is meer mogelijk dan u denkt!