Milieu App

De Milieu App is geschikt voor inwoners van de Zuid-Limburgse gemeenten Beekdaelen (m.u.v. Schinnen), Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

Download de Milieu App

Om de Milieu App te kunnen gebruiken dient u te beschikken over een smartphone met een IOS of Android besturingssysteem (Apple: vanaf IOS 10.0 en Android: vanaf 5.1 - Lollipop.

Problemen bij gebruik

Soms ervaart u wellicht problemen bij het gebruik van de app. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zorg in er in elk geval voor dat:

  • U gebruik maakt van de laatste versie van de Milieu App. Verwijder eventueel de app een keer en installeer deze opnieuw.
  • Uw telefoon is verbonden met het internet. 
  • Bepaalde firewalls van wifi-netwerken kunnen functies blokkeren. Schakel eventueel wifi uit en stap over op 3G of 4G.

Ik zie mijn milieupas niet

Om uw milieupas in de app te activeren moet u uw milieupas nummer in te voeren bij Mijn gegevens. Dit doet u via Home - het tandwieltje rechtsboven.  Controleer goed of uw nummer correct is ingevuld.

Mijn kalender toont geen inzamel dagen

Om de gegevens in de app te kunnen laden moet er een actieve verbinding zijn met internet. Controleer daarom goed of uw telefoon verbonden is. Daarbij is het belangrijk dat u beschikt over de laatste versie van de Milieu App. Controleer in de App Store of Google Play Store of er een nieuwe update van de app beschikbaar is.

Ik ontvang geen actieve meldingen

U ontvangt alleen een melding wanneer u dit zelf heeft ingesteld in het menu via de optie Mijn Alarm. U kunt hier per afvalsoort aangeven of en wanneer u een melding wenst te ontvangen.

Mijn app werkt niet meer na een verhuizing 

Wanneer u verhuist ontvangen wij via de BsGW een wijziging op uw adres. Uw milieupas wordt dan geblokkeerd en de nieuwe bewoner ontvangt automatisch een nieuwe milieupas. Wanneer uzelf verhuist binnen het werkgebied van Rd4 of de GR Geul en Maas ontvangt u op uw nieuwe adres ook een nieuwe milieupas. U kunt zich vervolgens in de app opnieuw aanmelden met uw nieuwe milieupas nummer.

Kan ik de app gebruiken zonder milieupas

Ja, dat kan. Het invullen van het milieupasnummer is optioneel, niet verplicht. Maar zonder milieupas werken niet alle functies. U kunt zonder pas niet uw digitale milieupas raadplegen. Uw afvalkalender kunt u wel raadplegen via de app zonder milieupas nummer.  

U ervaart andere (technische) problemen

Geef uw probleem dan door via het  App contactformulier.