Parkeren 2

Digitaal parkeren

Sinds 2015 vergroot de gemeente stap voor stap het parkeergemak voor bewoners en bezoekers. We hebben kenteken-  en mobiel-belparkeren ingevoerd, de parkeerautomaten en –borden op straat verbeterd en we bieden de mogelijkheid om digitaal parkeerproducten aan te vragen. Nu is de vergunninghouder aan de beurt. Het wordt gemakkelijker om een vergunning aan te vragen door de volgende maatregelen.

Uitbreiding digitale dienstverlening via website

Sommige parkeerproducten kunt u nu al regelen en betalen via onze website. Die online dienstverlening breiden we in de toekomst verder uit. U kunt dan alle parkeerproducten, zoals vergunningen, ontheffingen en de bezoekersregeling, zelf online aanvragen en beheren.

Natuurlijk kunt u ook straks nog altijd een afspraak maken bij het GemeenteLoket.

In de toekomst controleert een scanauto

Na invoering van het digitale parkeersysteem rijdt een scanauto door de stad. Die auto controleert of vergunningen, ontheffingen, gehandicaptenparkeerkaarten en parkeergeld zijn betaald. De scanauto maakt een scan van het kenteken, foto's van de situatie en voert vervolgens een automatische controle uit via het Nationaal Parkeer Register. Deze digitale parkeercontrole voldoet aan de eisen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Nieuwe parkeerborden

De parkeerborden op straat moeten duidelijk zijn. Voor bewoners en bezoekers en voor de scanauto straks. Eind februari 2021 was er een pilot met aangepaste borden in het Boschstraatkwartier. Na evaluatie samen met bewoners en ondernemers worden de parkeerborden ook in de rest van de stad aangepast.

Parkeren 1
Parkeerbord 2

Contact

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Neem digitaalparkeren [at] maastricht.nl (contact) met ons op.