Parkeertarieven en -automaten

De parkeerautomaten in Maastricht werken met een kentekensysteem. Een parkeerticket achter uw voorruit plaatsen is dus niet meer nodig. Verwachtte u wel een parkeerticket en heeft u daarom per ongeluk dubbel betaald? Dan kunt u hier uw teveel betaalde parkeergeld terugvragen.

Tarieven straatparkeren

Voor straatparkeren is het tarief afhankelijk van de parkeerzone waarin u parkeert:

  • hoog tarief € 3,50 per uur (voornamelijk in de parkeersector Binnenstad)
  • laag tarief € 1,80 per uur (voornamelijk in de parkeersector Overig gebied)
  • dagkaart € 7,80

Betalen

Bij de nieuwe parkeerautomaten kunt u met uw bankpas pinnen of contactloos betalen. Vanaf €0,10 cent kunt u ook betalen met cashgeld. Vraag in dat geval altijd om een kwitantie. Maakt u liever gebruik van mobiel belparkeren via een app dan kan dit ook. Oude parkeerautomaten zijn voorzien van een rode sticker. U kunt hier uitsluitend nog met cash betalen.

Kentekensysteem

De nieuwe parkeerautomaten werken met een kentekensysteem waarin ook buitenlandse kentekens kunnen worden ingevoerd. De gemeente registreert het kenteken tijdelijk in een landelijke database. Uw gegevens worden alleen gebruikt als u niet hebt betaald en er een parkeerboete moet worden uitgeschreven.

Bedenk vooraf goed hoe lang u wilt parkeren. Voor straatparkeren geldt een maximum parkeertijd die u niet kunt verlengen door opnieuw te betalen. Kijk voor alternatieven op Maastricht Bereikbaar.

  • U krijgt geen parkeerticket meer achter uw voorruit.
  • De handhavers scannen uw kenteken en controleren digitaal of u hebt betaald.
  • Fout gemaakt bij invoeren kenteken? Druk op de rode knop om te annuleren en voer het juiste kenteken in.
  • Al betaald? Wijzigen van het kenteken is dan helaas niet meer mogelijk. 

Terugbetalen parkeergeld 

Als een automaat defect is, moet u betalen bij een andere automaat. Als u denkt dat u hierdoor dubbel heeft betaald en u wilt uw geld terug, dan kunt een teruggave vragen. U kunt een verzoek 'terugbetalen parkeergeld' indienen. Download het formulier, vul uw gegevens in en mail het naar post [at] maastricht.nl (post[at]maastricht[dot]nl).