Parkeervergunning (tijdelijk)

In sommige gebieden kunt u alleen betaald parkeren of met een parkeervergunning. Soms wilt u tijdelijk in zo’n gebied parkeren. Bijvoorbeeld als u werkt voor een aannemer die in het vergunningsgebied met een bouwproject bezig is of omdat u bezig bent met een verhuizing. U kunt dan een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. 

Aanvragen

Voor uw werk

Heeft u een tijdelijke parkeervergunning nodig voor uw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk werkt aan een bouwproject in een vergunningsgebied? Vraag de tijdelijke parkeervergunning dan online aan. Dat kan met of zonder eHerkenning. 
Let op: Het duurt minimaal 5 werkdagen voordat u de vergunning per post ontvangt. Vraag uw vergunning dus tijdig aan.

Voor u zelf

Heeft u de tijdelijke parkeervergunning voor u zelf nodig? Maak dan een afspraak bij het GemeenteLoket.

Calamiteit

Voor vragen of voor een spoedontheffing bij een calamiteit, kunt u ook langskomen bij het GemeenteLoket. Dit kan tijdens de openingstijden.

  • Wilt u tijdelijk parkeren op een plek waar een parkeerverbod van toepassing is? Bijvoorbeeld als u verhuist naar een voetgangersgebied en wilt laden en lossen. Dan kunt u een tijdelijke parkeervergunning online aanvragen.

    Bewoners kunnen een afspraak maken bij het GemeenteLoket. 

  • U kunt een tijdelijke parkeervergunning voor maximaal 3 weken  aanvragen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u de vergunning eventueel verlengen. 

  • De kosten van een tijdelijke parkeervergunning vindt u op onze pagina Parkeertarieven.