Parkeervergunning (tijdelijk)

In sommige gebieden kunt u alleen betaald parkeren of met een parkeervergunning. Soms wilt u tijdelijk in zo’n gebied parkeren. Bijvoorbeeld als u werkt voor een aannemer die in het vergunningsgebied met een bouwproject bezig is of omdat u bezig bent met een verhuizing. U kunt dan een tijdelijke parkeervergunning aanvragen. 

Aanvragen

Voor uw werk

Heeft u een tijdelijke parkeervergunning nodig voor uw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk werkt aan een bouwproject in een vergunningsgebied?

Stuur dan een e-mail naar gemeenteloketvergunnen [at] maastricht.nl  en vermeld daarin onderstaande gegevens:

  • Uw volledige naam- en adres
  • De locatie waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden
  • De noodzaak waarom u deze vergunning / ontheffing nodig heeft
  • De periode dat u de vergunning / ontheffing nodig heeft
  • Het kenteken van het voertuig

Let op: het duurt minimaal 5 werkdagen voordat u de vergunning per post ontvangt. Vraag uw vergunning dus tijdig aan. 

Voor u zelf

U kunt niet zo maar een tijdelijke parkeervergunning voor u zelf aanvragen. Dat kan alleen in uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen of zware spullen zoals meubels moet laden of lossen. Maak dan een afspraak bij het GemeenteLoket. Dan bekijken we of u in aanmerking komt voor een vergunning en waar u dan tijdelijk mag parkeren. Wilt u eerst zeker weten dat een vergunning mogelijk is, neem dan vooraf contact met ons op. Mail naar gemeenteloketvergunnen [at] maastricht.nl (gemeenteloketvergunnen[at]maastricht[dot]nl) of bel 14 043.

Calamiteit

Voor vragen of voor een spoedontheffing bij een calamiteit, kunt u ook langskomen bij het GemeenteLoket. Dit kan tijdens de openingstijden.

  • U kunt een tijdelijke parkeervergunning voor maximaal 3 weken  aanvragen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u de vergunning eventueel verlengen. 

  • De kosten van een tijdelijke parkeervergunning vindt u op onze pagina Parkeertarieven.