Groen geluk op postzegelformaat

Inzending Uit je Dak Prijs 2020

Winnaar categorie: balkon

Afbeelding groen geluk op postzegelformaat 2

"De jury is zeer gecharmeerd van dit pittoreske Franse balkonnetje. Klein maar fijn, horen we de bewoonster denken. Dit mini paradijsje ziet er prachtig uit en de ruimte is optimaal benut met grondpotten en ophangsystemen. Alles wordt benut en met bijna alles wordt rekening gehouden. Een tip is om de mezenbolletjes buiten het balkon te hangen, dan weten we zeker dat de huispoes achter het net vist!"

Afbeelding groen geluk op postzegelformaat 2

"In de driehoek van de Sint Annalaan, Franquinetstraat en Victor de Stuersstraat kan iedereen meegenieten van dit kleine, groene paradijsje. Ik heb gekozen voor langdurige, enkelbloemige bloeiers zodat insecten de bloemen altijd kunnen vinden. Zoals de rudbeckia, delphiniums en astilbe. Een drive-in voor bijen, vlinders en vogels. 

De mezenbollen worden regelmatig bijgevuld. Nadat de vogeltjes van een diner hebben kunnen genieten, kunnen de vogeltjes badderen in de mini-vijver of rusten tussen de waterplanten. Deze wordt vanzelf bijgevuld door overtollig regenwater. Het mag dan wel mini formaat zijn maar er wordt groots gedacht. En ‘s avonds, 'dan goon de lempkes aon' op zonne-energie. 

Niet alleen ikzelf, de omwonenden en de insecten kunnen van mijn Franse balkon genieten. Ook voor de huispoes is het een oase van rust. Ik denk dat mijn mini-balkon een prijs verdient om de verscheidenheid aan verschillende soorten ecosystemen uit te breiden."
 

Afbeelding groen geluk op postzegelformaat 3
Afbeelding groen geluk op postzegelformaat 4
Afbeelding groen geluk op postzegelformaat 1