Charlotte Veugen

Charlotte Veugen

Trouwambtenaar

Charlotte Veugen Trouwambtenaar gemeente Maastricht

'Dan verklaar ik, als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) van de stad Maastricht dat jullie vanaf nu door de echt aan elkaar verbonden zijn.'

Deze woorden heb ik met trots en heel veel plezier verspreid over meer dan 20 jaar tijd al bijna 600 keer uitgesproken. Ik heb ze uitgesproken in het Nederlands, Maastrichts dialect, Engels én in het Frans. Dat Frans zie ik trouwens een beetje als ‘mijn’ taal: ik heb 14 jaar in Frankrijk gewoond en gewerkt. En ook gebruik ik in mijn speeches met veel plezier (en in overleg met het bruidspaar) zinnetjes Italiaans, Spaans, Chinees of welke andere vreemde taal dan ook. Zodat alle aanwezigen zich zoveel mogelijk betrokken voelen.

Hartverwarmende reacties

BABS zijn… tot op de dag van vandaag constateer ik dat ik het niet alleen nog steeds fascinerend leuk en uitdagend vind om mensen in de echt te verbinden; de reacties van de bruidsparen die ik trouw, zijn enorm hartverwarmend. Zo hoorde ik laatst dat mijn speech 'precies de juiste toon zette voor de rest van de trouwdag', een geweldig compliment en dan kan ik niet anders dan zelf ook blij en tevreden zijn.

Maatwerk

Bij elk huwelijk staat voor mij maatwerk voorop: kennismaken met jullie en luisteren naar jullie verhaal en persoonlijke wensen. Je hebt als BABS een verantwoordelijke taak op een zó belangrijke dag in het leven van het paar dat je in de echt verbindt. Mijn speech, met karakteristieke gebeurtenissen uit jullie leven, levert daaraan een belangrijke bijdrage.

Stinkende best

Zo lang ik de kriebels in mijn buik blijf voelen als ik zie wat er in de trouwzaal voor mij gebeurt, weet ik dat ik nog steeds de juiste 'drive' heb. En zolang ga ik door met deze mooie opdracht en blijf ik mijn stinkende best doen om er voor 2 mensen, op een van de belangrijkste dagen in hun leven, iets heel moois van te maken!

Over mij

Sinds 2002 heb ik de eer trouwambtenaar te zijn in de mij dierbaarste stad van ons land: in Maastricht. Zo mag ik 'de krenten uit de pap pikken' met de meest voldoening gevende baan die een ambtenaar zich maar kan wensen. Immers: 'Waar liefde tintelt, bruist het bestaan…'. De speech voor ieder huwelijk is weer een nieuwe uitdaging. Geen enkel bruidspaar lijkt op een ander. Een prachtbron van inspiratie, waardoor elke ceremonie weer anders is. Zo lang ik emotioneel geroerd blijf door een blik die man en vrouw elkaar toewerpen, een subtiel gebaar van de een naar de ander, een knipoog en zelfs een traan, zal ik dit werk met veel plezier blijven doen. Werk? Wie noemt dit werk…? Trouwambtenaar zijn is een Privilege met een hoofdletter 'P' geschreven.

Op jullie trouwdag vier ik graag samen met jullie de liefde!