Marie-Louise Wolfs

Marie-Louise Wolfs-Van Loo

Trouwambtenaar

Marie-Louise Wolfs Trouwambtenaar gemeente Maastricht

Mijn naam is Marie-Louise. Ik ben getrouwd met No en wij hebben een dochter, Monique. Sinds 1999 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Maastricht en heb ik inmiddels zo’n 1.200 huwelijken gesloten.

Een klik

Ieder huwelijk begint met een gesprek. Zo leer ik jullie kennen en kom ik meer over jullie te weten. Het gaat dan niet alleen over de huwelijksplechtigheid maar, net zo belangrijk, over of er een klik tussen ons is.

Een passende speech

Om die dag goed voor te bereiden heb ik met het aanstaande bruidspaar enkele weken voor de huwelijksvoltrekking een informeel gesprek om een passende speech samen te stellen, mede rekening houdende met de rest van het gezelschap. De speech kan in het Nederlands, Duits, Engels en dialect (niet specifiek Maastrichts). Met andere talen heb ik wat meer moeite, maar enkele zinnen in het Frans, Spaans of anderszins 'om het ijs te breken' is absoluut geen probleem.

Passie

Zonder te willen overdrijven denk ik dat mijn belangrijkste drijfveer om dit werk al 15 jaar met enorm veel plezier te mogen doen passie is. Ik geniet ervan als het bruidspaar en hun gasten zich op het gemak voelen op de voor hun vaak belangrijkste dag in hun leven.