Marion Coumans

Marion Coumans

Trouwambtenaar

Marion Coumans trouwambtenaar gemeente Maastricht

Ik ben Marion en in het dagelijks leven werkzaam bij de overheid. Mijn droom is altijd geweest om stellen, die de liefde voor elkaar nogmaals willen bevestigen via een huwelijk of een geregistreerd partnerschap, in de echt te mogen verbinden. In 2017 mocht ik voor het eerst een huwelijk voltrekken. Ik mocht toen mijn vrienden trouwen, thuis in hun eigen huiskamer. Dat gaf mij zo veel energie en enthousiasme dat ik besloot te solliciteren naar de functie van BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand). Sinds 2018 ben ik als BABS werkzaam.

Mooiste dag

Ik heb al heel wat huwelijken gesloten en met mijn passie voor dit vak wil ik van jullie trouwdag of geregistreerd partnerschap een heel mooi moment in jullie leven maken.

Ik ben geboren in Maastricht en woon al lange tijd in het prachtige Heuvelland. Elke omgeving  heeft zijn charme zeg ik altijd, maar trouwen doe je in Maastricht!

Hoe mooi kan het zijn in Maastricht waar de gemeente het dak der gemeente is. Overal kan en mag er getrouwd worden. En het maakt het bijzonder om te mogen trouwen op de locatie die jij en je partner daarvoor speciaal hebben uitgekozen. Met mijn bijdrage hoop ik jullie huwelijksdag net dat beetje extra te geven.

Vanzelfsprekend is er in mijn speech volop aandacht en ruimte voor familie, vrienden en getuigen. Zijn er al kinderen? Dan vormen zij voor mij altijd een belangrijk onderdeel van de plechtigheid. Ik betrek ze er dan graag bij. Willen jullie muziek, elkaar toespreken, iemand een gedicht of lied laten voordragen of de ringen laten geven, het zijn allemaal mogelijkheden die ik graag met jullie bespreek in het kennismakingsgesprek.

Wettelijk kiezen voor elkaar, is en blijft een heel bijzonder moment in het leven van twee mensen. Man en vrouw, twee vrouwen of twee mannen, een goed moment ook om tijdens deze huwelijkssluiting of partnerregistratie even terug te kijken op wat jullie heeft samen gebracht en samenhoudt.  Het wordt jullie verhaal op deze bijzondere dag en dan met het nodige gevoel voor humor en warmte.