Schuldhulpverlening

Heeft u serieuze financiële problemen en weet u niet meer hoe u eruit kunt komen? Stapelen de schulden zich op en heeft u geen overzicht meer? U bent niet de eerste en zeker niet de enige die dat overkomt. Het is in elk geval heel belangrijk dat u snel in actie te komt.

Oplossingen voor uw schulden

Samen met Kredietbank Limburg kunt u werken aan een oplossing. Zo kunt u voorkomen dat er nog meer schulden bijkomen en u de vaste lasten als huur, energienota, telefoon en andere kosten niet meer kunt betalen. Dankzij de schuldhulpverlening van Kredietbank Limburg krijgt u weer grip op uw financiële situatie.

Schuldhulpverlening aanvragen

Schuldhulpverlening kunt u aanvragen via de Kredietbank Limburg. Bij uw aanvraag wordt er mogelijk gevraagd naar onderstaande documenten:

 • uw loonstrook of ander bewijs van inkomsten uit werk
 • uw huurcontract of koop- en hypotheekakte van uw woning
 • een recent bewijs van de WOZ-waarde van uw woning
 • een recent bankafschrift
 • een bewijs van uw schulden

Vroegsignalering betalingsachterstand: eerder hulp

Als u eenmaal een betalingsachterstand heeft, kunnen schulden snel oplopen. Hoe eerder u hulp krijgt, hoe beter. Daarom krijgen gemeenten signalen over betalingsachterstanden. Bijvoorbeeld van uw energieleverancier of zorgkostenverzekeraar. Deze vroegsignalering is geregeld in de wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. 

Heeft u beginnende schulden? Dan sturen wij u een brief waarin we uitleggen hoe we u kunnen helpen. Als u hogere schulden heeft, komen twee leden van Team Vroegsignalering bij u langs om u te helpen. Zij kunnen u tips en adviezen geven om te voorkomen dat de schulden erger worden. Ook kunnen ze u bijvoorbeeld helpen bij het ordenen van uw administratie, het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven of kijken of u recht heeft op toeslagen of regelingen. Lees dit artikel als u meer te weten wilt komen over het team. 

U kunt Team Vroegsignalering ook altijd zelf bellen als u vragen heeft of ergens tegenaan loopt. Bel dan naar (043) 350 41 93 of stuur een mail naar vroegsignalering [at] maastricht.nl.

Bent u ondernemer of zzp’er?

De gemeente helpt ook ondernemers met schulden. Samen met een gespecialiseerd bureau voor schuldhulpverlening en de Kredietbank Limburg zorgt het Zelfstandigenloket van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland voor een brede en snelle aanpak van de schulden.

Ondernemers uit Maastricht kunnen zich melden bij het Zelfstandigenloket via zelfstandigenloket [at] maastricht.nl of via telefoonnummer 14 043.

 • Voor inwoners van de gemeente Maastricht is schuldhulpverlening van de Kredietbank Limburg gratis.

  • u woont in de gemeente Maastricht
  • u heeft nog niet eerder gebruik gemaakt van schuldhulpverlening
 •  

  De app Geldwijzer Maastricht geeft tips, informatie en advies voor een gezonde financiële situatie. Download de app gratis in de Google of Apple Play Store of kijk op www.geldwijzermaastricht.nl