Klimaathuis

Bent u op zoek naar advies over het (verder) verduurzamen van uw woning? Dan kunt u terecht bij het Klimaathuis aan de Groene Loper. Het Klimaathuis adviseert onafhankelijk en objectief over het verduurzamen van uw woning. In het Klimaathuis kunt u zien én ervaren welke oplossingen er zijn op het gebied van duurzaam wonen.

Voor ieder budget

U vindt in het Klimaathuis verschillende duurzame oplossingen:  van simpele kleine verbeteringen zoals radiatorfolie en een energiebesparende douchekop tot technische installaties als een warmtepomp. Er zijn oplossingen voor ieder huis en voor ieder budget. Ervaar het vooral zelf en laat u inspireren en adviseren.

Bezoekadres

Het bezoekadres is President Rooseveltlaan 217 in Maastricht. U kunt elke woensdag, donderdag en vrijdag terecht in het Klimaathuis. U bent welkom tussen 9.30 en 17.00 uur. Het is niet nodig om een afspraak te maken.

Openingstijden

U kunt elke woensdag, donderdag en vrijdag terecht in het Klimaathuis. U bent welkom tussen 9.30 en 17.00 uur

Advies

U kunt gratis een afspraak maken met een adviseur voor advies op maat.

De adviseur

  • helpt u op weg met het energiezuinig(er) maken van uw woning
  • vertelt u graag wat in uw situatie mogelijk is en wat de kosten en opbrengsten zijn
  • geeft tips over hoe u energie en geld kunt besparen
  • geeft advies op maat in het Klimaathuis of bij u thuis aan de keukentafel
  • ondersteunt bij het opvragen van offertes bij bedrijven in de regio
  • kijkt met u naar hoe u het verduurzamen van uw huis kunt betalen.

Contact

Heeft u een vraag aan het Klimaathuis? Stuur dan een e-mail naar klimaathuis [at] maastricht.nl. Voor technische vragen kunt u op werkdagen bellen met de WoonWijzerWinkel tel: 045-7470051.

Daarnaast kunt u ook contact opnemen met:

  • Wilt u na uw bezoek aan het klimaathuis een uitgebreider advies over uw woning, of adviesrapport? Boek een energiecoach! Zij komen aan huis en geven voorlichting over hoe u als woningeigenaar of huurder uw woning energiezuiniger kunt maken. Ook geven zij voorlichting aan eigenaren van kleinere appartementencomplexen. Kijk op: www.cnme.nl.

  • Bent u eigenaar van een Rijks- of gemeentelijk monument? Of woont u in een pand binnen het beschermde stadsgezicht en wilt u meer informatie? Kijk op: www.degroenemenukaart.nl Heeft u specifieke vragen of behoefte aan een verdiepend advies? Neem dan contact op met adviseur monumentenzorg Stefan Loo van de gemeente Maastricht via stefan.loo [at] maastricht.nltitle="Stuur een e-mail naar Stefan" of tel: +31 (0) 43-350 53 88.

  • Bent u lid van een VvE en wilt u samen met uw medebewoners aan de slag? De gemeente heeft hiervoor de VvE-energiebalie ingericht. Deze organiseert workshops, cursussen en infocafés. Daarnaast kunt u, met specifieke vragen of om gewoon even op weg te worden geholpen, ook een afspraak maken. Mail: Vve-Balie@Maastricht.nl of tel: 06-52 08 63 93. 

  • Voor iedereen in Maastricht met een laag inkomen is er Je Energiebespaarder. Je Energiebespaarder komt bij u thuis en legt uit waar u op kunt letten om energiekosten te verlagen. Daarnaast brengt Je Energiebespaarder gratis energiebesparende producten mee. Deze hulp is gratis en vrijblijvend. Vul een aanvraag in via Kijk op: www.cnme.nl of tel: 06-17 76 43 92.

Activiteiten

Alle activiteiten vinden plaats in het Klimaathuis. Het adres staat hierboven. De activiteiten zijn gratis. U hoeft zich alleen aan te melden via klimaathuis [at] maastricht.nl.

Wanneer?

Wat? Voor wie Meer informatie

Iedere 2e en 3e donderdag van de maand

Informatiebijeenkomst met iedere keer een ander onderwerp Iedereen Abonneer u op onze nieuwsbrief om te weten welk onderwerp wanneer op de agenda staat.

9 februari 2023

19.30 uur

 

Informatiebijeenkomst over energiebesparing 

Eigenaren van een huis U krijgt tips over energiebesparende maatregelen en informatie over subsidies.

Verschillende data in 20233

Bijeenkomsten en cursussen voor VvE's Eigenaren van appartementen/leden van VvE's/partijen die zaken behartigen van een VvE Kijk voor een overzicht van de activiteiten speciaal voor VvE's op de pagina Vereniging van Eigenaren.
foto van een huis met oranje dak
Klimaathuis foto 1
foto van een vierkant huis met plat dak met uithangvlaggen klimaathuis
Klimaathuis foto 2
foto van een huis met een oranje dak en roze oranje uithangbanners aan de gevel
Klimaathuis foto 3
Bruine gevel met roze oranje banner
Klimaathuis foto 4