Meldingen doorgeven

De ‘openbare ruimte’ is een verzamelnaam voor de plekken die inwoners, bezoekers en ondernemers gebruiken. Zoals wegen, sport- en speelvelden, parken, industrie,- of bedrijfsterreinen. Is er iets in de openbare ruimte niet in orde? Met de MijnGemeente app kunt u dit snel bij ons melden. Meteen op de plaats én op het moment dat u het signaleert. U kunt ook de melding doorgeven zonder app.

Wat kunt u melden?

Bijvoorbeeld overlast door hondenpoep, drugs, gladheid in de winter, een verstopte put of problemen met het asfalt. Bekijk het overzicht om te zien wat u bij de gemeente of bij onze partners kunt melden. Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden? Kijk dan op Gevonden of verloren, wat u kunt doen. Overlast vanuit panden in uw buurt, kunt u melden bij ons Flexteam. Wateroverlast in de openbare ruimte kunt u melden via telefoonnummer 14 043.

De MijnGemeente app kunt u hieronder downloaden voor Iphone of Android. U kunt deze app alleen installeren op een smartphone. Klik op een van onderstaande buttons voor het installeren van de app op uw iPhone of Android telefoon.

Spoed en acute situaties

Bent u slachtoffer of ziet u dat er een strafbaar feit wordt gepleegd neem dan altijd contact op met de politie (0900-8844 en bij spoed 112). Zijn er echter zaken waarbij handhaving nodig is kunt u deze zaken tot 22:00 uur melden bij de gemeente. Na 22:00 uur is team handhaven niet meer beschikbaar en kunt u het beste contact zoeken met politie. Heeft u een melding over overlast waar niet direct handhaving of politie nodig is, maar die wel bijdraagt aan het krijgen van een goed beeld van de situatie kunt u deze 24 uur per dag bij ons doorgeven.

Waarom is melden zo belangrijk?

U bent de oren en ogen in onze stad. Door een melding te maken draagt u bij aan een fijn en leefbaar Maastricht. Wij werken ook samen met politie om een zo compleet mogelijk beeld te hebben van overlastsituaties in de stad. Met uw melding helpt u ons gericht onderzoek te doen en de stad samen veilig en leefbaar te houden.

Anoniem melden

U kunt zowel via de app, ons online formulier als telefonisch anoniem melden. Als u ervoor kiest om anoniem te melden, krijgen wij uw contactgegevens niet. Dat betekent dat we u geen terugkoppeling van uw melding kunnen geven. Wij kunnen u dan niet op de hoogte houden van wat er met uw melding gebeurt. Daarnaast is het voor ons ook niet mogelijk om meer informatie bij u op te vragen als dat nodig is. Soms mist er belangrijke informatie, zoals een exacte locatie of ander belangrijk detail. Als u anoniem wilt melden, zorg er dan voor dat uw melding zo volledig mogelijk is.

Anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem

Als u uw anonieme melding over criminaliteit liever niet bij de gemeente wilt doorgeven en dit liever doet bij een onafhankelijk meldpunt, kan dit via Meld Misdaad Anoniem.

  • Als u een melding maakt via de MijnGemeente app, stemt u in met onderstaande voorwaarden en beperkingen. De gemeente Maastricht verwacht dat u algemene (privacy)wetgeving en algemene fatsoenregels respecteert. Bij het plaatsen van een melding is geen ruimte voor (persoonlijke) beledigingen, grof taalgebruik, scheldpartijen, bedreigingen, seksistische of racistische opmerkingen. De gemeente Maastricht behoudt zich het recht voor om u aan te spreken op onwenselijk taalgebruik als dat nodig is.