zate hermenie

Carnaval

Carnaval kan dit jaar niet doorgaan. Dat is jammer, maar nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We roepen iedereen op om dit jaar carnaval op een alternatieve manier te vieren: #veerzienvastelaovend.

Houd je aan de geldende maatregelen van de Rijksoverheid. Blijf zo veel mogelijk thuis en ontmoet zo min mogelijk mensen.

Regels

Normaal worden met carnaval uitzonderingen gemaakt op bestaande regels. Het college heeft besloten om deze uitzonderingen in 2021 niet van toepassing te verklaren of om de regels zelfs aan te scherpen. Dit betekent het volgende voor de periode van 12 tot en met 17 februari.

  • Volg de landelijke coronamaatregelen van de Rijksoverheid.
  • Het is in de hele stad verboden om alcohol openbaar te nuttigen of geopend bij zich te dragen.
  • Het gebruik van carnavalskarren is niet toegestaan.
  • Het aanbrengen of gebruiken van geluidsboxen is niet toegestaan.
  • Er is op carnavalszondag geen koopzondag in de binnenstad.
  • Normaal dienen de stands voor de dagmarkt tijdens de drie carnavalsdagen verwijderd te worden. Nu er geen carnavalsactiviteiten plaatsvinden, kunnen de stands van de dagmarkt blijven staan en geopend blijven op maandag en dinsdag. Op zondag zijn de dagmarktkramen gesloten.

Alternatief programma

De Tempeleers bieden in samenwerking met de buurtverenigingen een prachtig alternatief programma aan. Ze hebben een reeks initiatieven ontwikkeld om dit jaar toch op een passende en veilige manier uiting te geven aan de Vastelaovend

Ook philharmonie zuidnederland trakteert op een carnavalsconcert op tv (L1) op 12, 13 en 17 februari. En verschillende cafés in de stad organiseren ook leuke online activiteiten. Een overzicht vindt u ook op Thuis in Maastricht. Of op de website van Bezoek Maastricht. Kortom: #veerzienvastelaovend.

Gewijzigde ophaaldagen afval rond carnaval

Ook al gaat carnaval niet door, we halen het afval toch op andere dagen op dan u gewend bent. U vindt de gewijzigde ophaaldagen tijdens carnaval in uw afvalkalender.