Inschrijven buitenlandse student

Ben je student aan de Universiteit Maastricht (UM) of Zuyd Hogeschool en kom je vanuit het buitenland in Maastricht wonen? Schrijf je dan in bij de gemeente zodat je ook een burgerservicenummer (BSN) krijgt.

 

 

Ga je hier meer dan 4 maanden wonen? Dan moet je je inschrijven bij de gemeente. 

BSN-nummer

Als je je inschrijft, ontvang je zo snel mogelijk informatie om je BSN-nummer af te halen. Dit nummer geeft je toegang tot allerlei overheidsdiensten. Inschrijven bij de gemeente is verplicht als je minstens vier maanden in Nederland gaat wonen. Vraag eerst een verblijfsvergunning aan als je een niet-Europese nationaliteit hebt. 

Inschrijven doe je door het formulier in te vullen. 

Mailbox

Wij sturen je dan zo snel mogelijk een e-mail met verdere informatie. Hou je mailbox in de gaten zodat je weet wanneer je het BSN kunt afhalen! Dat is namelijk noodzakelijk om daadwerkelijk ingeschreven te worden!

Neem aub niet telefonisch contact op met de gemeente om na te gaan wat de status van uw vestiging is. Houd uw e-mail in de gaten.

Verhuizing binnen Nederland?

Sta je al ingeschreven in een andere plaats in Nederland en kom je voor je studie naar Maastricht? Geef dan online je verhuizing door.