Inschrijven buitenlandse student

Ben je student aan de Universiteit Maastricht (UM) of Zuyd Hogeschool en kom je vanuit het buitenland in Maastricht wonen? Schrijf je dan in bij de gemeente zodat je ook een burgerservicenummer (BSN) krijgt.

 

 

Ga je hier meer dan 4 maanden wonen? Dan moet je je inschrijven bij de gemeente. 

BSN-nummer

Als je je inschrijft, ontvang je zo snel mogelijk informatie om je BSN-nummer af te halen. Dit nummer geeft je toegang tot allerlei overheidsdiensten. Inschrijven bij de gemeente is verplicht als je minstens vier maanden in Nederland gaat wonen. Vraag eerst een verblijfsvergunning aan als je een niet-Europese nationaliteit hebt. 

Check je mailbox

Na ontvangst van je formulier, sturen we je binnen enkelen weken een e-mail met verdere informatie. Hou je mailbox dus goed in de gaten zodat je weet wanneer je het BSN kunt afhalen. Dat is namelijk noodzakelijk om daadwerkelijk ingeschreven te worden!

We verzoeken je vriendelijk om niet te bellen naar de gemeente om na te gaan wat de status van je vestiging is. Het verwerken van je verzoek tot inschrijving kan enkele weken duren. Opnieuw een formulier insturen werkt alleen maar vertragend. 

Verhuizing binnen Nederland?

Sta je al ingeschreven in een andere plaats in Nederland en kom je voor je studie naar Maastricht? Geef dan online je verhuizing door.