Milieupas

Met de milieupas kunt u gebruik maken van een van de milieuparken in Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Vaals en Voerendaal. Spelregels, tarieven en openingstijden vindt u op de website van de milieuparken.  

Hoe werkt het?

Nieuwe bewoners krijgen automatisch een milieupas en afvalkalender toegestuurd. 

Nieuwe milieupas
Pas kwijt? U kunt een nieuwe aanvragen via www.besteuitafval.nl.

Geen milieupas ontvangen?
Hebt u geen milieupas ontvangen? Vraag dan een nieuwe pas aan via www.besteuitafval.nl/milieupas-aanvragen.

Ondergrondse container
Met de milieupas kunt u ook gebruikmaken van ondergrondse restafvalcontainers bij bepaalde wooncomplexen in Maastricht. Aan het gebruik van deze containers zijn kosten verbonden. Meer informatie vindt u op de productpagina ondergrondse containers.

 • Met de Milieu app kunt u uw milieupas activeren op uw smartphone. Zo beschikt u altijd over uw milieupas. Dat gaat als volgt.

  • Open de app
  • Ga naar de homepage (waar uw persoonlijke afvalkalender staat)
  • Ga dan naar 'Mijn gegevens' via het wieltje rechts bovenin
  • Vul daar uw adresgegevens in en het milieupasnummer (u vindt het nummer op uw milieupas)
  • Woont u met meerdere personen op 1 adres? Dan kan iedereen de pas activeren. Vraag de huiseigenaar naar het milieupasnummer.

  U kunt er ook uw persoonlijke afvalkalender mee downloaden. Of een reminder instellen op de dagen dat afval wordt ingezameld. Meer weten wat u allemaal kunt met de app en de app downloaden? Ga naar www.besteuitafval.nl