Zorg of hulp nodig?

Als u ons benadert, luisteren we eerst goed naar uw vraag. We denken met u mee over hoe u uw probleem kunt aan­pakken. Misschien bent u al geholpen als we met elkaar bellen. En is er bijvoorbeeld een oplossing in uw buurt waar u nog niet aan gedacht heeft. Wij hebben overzicht van alle partijen die kunnen ondersteunen. We helpen u bij het vinden van de partij die u het best kan bijstaan. Het kan ook prettig zijn om een afspraak te maken en uitgebreider met elkaar te praten.

Voor iedereen is de oplossing anders, omdat iedere persoon en situatie anders is. We gaan met u in gesprek om samen te kijken naar uw situatie, vraag en mogelijke oplossingen. Heeft u hier zelf al ideeën over? Schrijf deze dan alvast op voor het gesprek. Het is fijn als iemand waar u vertrouwd mee bent en die u goed kent bij het gesprek kan zijn. Met twee hoor en weet je namelijk altijd meer. Wilt u het gesprek alleen doen? Dat is ook prima. Als u zich daar maar prettig bij voelt.

Het gesprek

Het gesprek, ook wel het keukentafelgesprek genoemd, vindt plaats waar u dat wilt. Bij u thuis kunnen we de situatie met betrekking tot uw hulpvraag goed beoordelen. Maar het gesprek kan ook plaatsvinden op een plek bij u in de buurt of bij ons op kantoor.

We luisteren goed naar uw vraag. We praten over waar u tegenaan loopt en kijken samen met u naar wat goed gaat en naar wat minder goed lukt. We denken met u mee over wat u nodig heeft om zo fijn mogelijk verder te kunnen. Misschien is er een oplossing in uw buurt waar u nog niet aan gedacht heeft. We kijken ook wat de mensen uit uw omgeving willen en kunnen doen. Als er meer nodig is, gaan we daarover in gesprek.

Neem contact op

Na het gesprek

Heeft u na het gesprek nog vragen? Of bent u toch nog iets vergeten te vertellen? Dan kunt u altijd contact opnemen met de persoon waar u mee gesproken heeft. Na het gesprek maken we een ondersteuningsplan. Dit sturen we u per post toe. Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit plan of bent u het ergens niet mee eens? Dan kunt u ook terecht bij de persoon waar u mee gesproken heeft.

Bent u niet tevreden over de zorg die u krijgt?

Het kan zijn dat de zorg of ondersteuning niet verloopt zoals afgesproken. Wij horen het graag wanneer u daarover niet tevreden bent.

U kunt dit aan ons doorgeven via het formulier. Wij nemen dan contact met u op.

Zoekt u iemand die met u mee kan denken?

Als u graag iemand heeft die u ondersteunt in dit proces, maar in uw omgeving niemand heeft of als u een onafhankelijke partij erbij wilt hebben, kunt u ondersteuning vragen van een cliëntondersteuner. Deze persoon denkt gratis en onafhankelijk met u mee en helpt u bij het vinden van de juiste ondersteuning. Wilt u hier meer informatie over? Bel naar 088 010 22 22.