Ondersteuning nodig?

U heeft ondersteuning nodig. Omdat u sommige dingen niet meer zelf kunt. Omdat u op sommige vlakken niet meer mee kunt. U zoekt oplossingen en antwoorden. Op deze pagina leest u wat u zelf kunt doen, wat mensen in uw omgeving kunnen doen of wat u eventueel samen met team Wmo kunt doen. 

Aan de slag

Het is de bedoeling dat u de touwtjes zo veel en zo lang mogelijk zelf in handen kunt blijven houden. En kunt blijven meedoen. Dat is ook het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met hulp van vrienden, familie, buren, mantelzorgers of andere organisaties. Met of zonder hulpmiddelen. Zodat u precies de ondersteuning krijgt die nodig is. Zo krijgen we meer voor elkaar.

Als u merkt dat u ondersteuning kunt gebruiken in het dagelijks leven, zijn er dingen die u zelf kunt doen. Eerst: denk goed na over uw vraag. Wat is het dat niet meer lukt en wat zijn oplossingen? En uiteraard kunt u zelf het gesprek aangaan met mensen die u hierbij kunnen helpen: vrienden, familie, buren.

Wie helpt?

Naast buren, vrienden en familie, is er een aantal organisaties waar u bij terecht kunt.

  • Op www.wehelpen.nl kunt u een vraag om hulp plaatsen.
  • Tips over uw budget/administratie vindt u op www.pasopjegeld.nl.
  • Wat kunt u zelf doen? Check www.maastrichthelpt.nl.
  • In de wijkservicepunten kunt u terecht met vragen over geld, gezondheid en eenzaamheid.
  • U kunt ook gratis gebruikmaken van onafhankelijke cliëntondersteuning die geboden wordt door de organisaties MEE Zuid-LimburgTrajekt en Steunpunt Mantelzorg Zuid. Stel uw vraag via het telefoonnummer 088 010 22 22. Samen met u wordt dan bekeken wie u het beste kan helpen. Dat kan een beroepskracht zijn of een deskundige vrijwilliger van een vrijwilligersorganisatie in de regio.
  • Kunt u niet meer lopend of per bus boodschappen doen? Dan kunt u een scootmobiel lenen.
  • Is er al iemand die u helpt? Geef hem/haar een steuntje in de rug: www.mantelzorgzuid.nl.

Wat u met team Wmo kunt doen

U komt er zelf niet uit. Niet alleen, niet met uw omgeving. En u heeft al verschillende wegen bewandeld. Dan klopt u aan bij team Wmo. Hoe we samen te werk gaan en wat we van u nodig hebben, leest u op de pagina Samen aan de slag. Belangrijke eerste stap is dat u nadenkt over uw hulpvraag en dat u zich bij ons meldt.

Sociaal Team - Voor en door de buurt

Iedereen kent momenten dat men het even niet meer weet, het thuis of in het gezin wat minder gaat, zich eenzaam voelt of bepaalde dagelijkse handelingen wat minder goed gaan. U heeft behoefte aan ondersteuning maar weet niet welke eerste stap uzelf kunt zetten. Dan kan het Sociaal Team u op weg helpen!

 

Meld u bij team Wmo

Via het formulier op deze pagina kunt u ons laten weten of u behoefte heeft aan ondersteuning of een vraag heeft. Na het versturen van het formulier maken we een melding aan en neemt een van onze consulenten contact met u op om een afspraak te maken.

Aanmelden bij team Wmo

of stel een vraag. Check ook het overzicht met veelgestelde vragen.

Contact met team Wmo

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten. We helpen u graag verder: wmo@maastricht.nl of 14 043. U kunt ons ook bezoeken aan de Randwycksingel. Kijk op de pagina contact voor de openingstijden.